hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şengal ve Mahmur'daki PKK hedeflerine bomba yağdı

    Şengal ve Mahmurdaki PKK hedeflerine bomba yağdı
    expand

    Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine dün akşam saatlerinde Türk savaş uçakları tarafından bomba yağdırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Irak semalarında dün akşam saatlerinde çok sayıda savaş uçağı görüldü. Türkiye’den kalktığı ileri sürülen savaş uçakları aynı saatlerde Suriye sınır hattında bulunan Şengal ve Mahmur kasabasının üstünde yer alan Karacak dağı çevresindeki PKK hedeflerine bomba yağdırdı.

    Milliyet gazetesinde yer alan habere göre savaş uçakları, Şengal dağının batı kısmını hedef aldı. Bara bölgesindeki çok sayıda nokta etkili vuruldu.  Mahmur’daki saldırıda  PKK’lıların nöbet tuttuğu noktalar hedef alındı. Saldırıda 5’ten fazla PKK’lı öldü, yaralı sayısı konusunda ise bilgi alınamadı.

    Bakanlıktan açıklama 

    Milli Savunma Bakanlığı tarafından bombalamaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

    “PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51’inci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı bir hava harekâtı icra edilmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow