Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Eylül 2017, Cumartesi 17:34 tarihinde eklendi. 1691 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sendikalardan tepki sürüyor

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı Ümit Ormancı ve Kristal-İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı Serbülent Avcı, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın sendika başkanlarına yönelik ortaya attığı iddialara tepki gösterdi.
Sendikalardan tepki sürüyor

Yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan Yardımcıları yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

“CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, yaklaşan parti ilçe kongresi ile ilgili olarak yaşadığı eksiklik ve kaygılarını kamuoyunun dikkatinden kaçırmak amacıyla, Türkiye Sendikal hareketinin gözbebekleri olan Petrol-İş ve Kristal-İş Sendikalarını ve yöneticilerini gündemine alıp kamuoyunu eksik ve yanlış bilgilendirmiştir. İlçe Başkanının birinci görevi partiyi İlçe genelinde hak ettiği yere taşıması ve iktidar partisine karşı etkili mücadele yapmasıdır. AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca ve OHAL koşullarında tüm topluma adeta ölü toprağının serpilmiş olduğu dönemde bile Petrol-İş Sendikası, Kristal-İş Sendikası tüm yurtta akla gelebilecek her türlü hak arama mücadelesinin tavrını koymuştur. Petrol-İş Trakya Şubesi ve Kristal-İş Trakya Şubesi Ankara’da, İstanbul’da Lüleburgaz’da emekçilerin hak kaybı yaşamaması adına yasaları bile zorlayan bir tutum sergilemiştir. Ama maalesef CHP İlçe Başkanı yaklaşan kongreden dolayı biz sendikacıları hedef yapmak istemiştir. Biz sendikacılar ve emekçiler elbette ki siyasete dair fikrimizi belirtecek ve bu anlamda pozisyon alacağız. Yüzlerce üyemizin gönül verdiği CHP’nin yetkin, halkçı, çalışkan, dürüst (yalan söylemeyen) yöneticilere ihtiyacının olduğunu tüm üyelerimize ve emek dostlarına, tüm halkımıza anlatacağız ama CHP İlçe Başkanı seçim sürecinde kendini zayıf, etkisiz olarak gördüğü için siyasi bir oyunla karalama yaparak üyelerimizin ve emek dünyasının Lüleburgaz halkının aklını karıştırmaya çalışmaktadır. Buradan son kez uyarıyoruz. Petrol-İş Sendikasını ve Kristal-İş Sendikasını eleştirmek senin ve senin gibilerin haddine değildir. Biz sendika yöneticilerine gerekli konularda zaten hesabımızı veriyoruz” dediler.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek