Haberler

"Sende ölüm büyüsü var" deyip 4 kişiye cinsel saldırıda bulunan sanığa ibretlik ceza!

Güncelleme:

Antalya'da çok sayıda kişiyi "Sende ölüm büyüsü var" deyip, 'cin çıkarma' seansları düzenleyerek, dolandırdığı, 4 kişiye de cinsel saldırıda bulunan sanığa 75 yıl hapis cezası verildi. Mağdurlardan birinin avukatı, verilen cezayla ilgili "Türkiye'de verilen en yüksek cezalardan biri" yorumunu yaptı.

Antalya'da, 'Sende ölüm büyüsü var' yalanı söylenerek, yüksek miktarda parası alınan ve cinsel saldırıya uğrayan E.O., sanık Tali Yüksel Yeşilot'a verilen 75 yıl hapis cezasının yüreklere su serptiğini söyledi. Avukat Fatih Kalelioğlu ise "Türkiye'de benim bildiğim kadarıyla verilen en yüksek cezalardan biri" dedi.

Antalya'da çok sayıda kişiyi "Sende ölüm büyüsü var" deyip, 'cin çıkarma' seansları düzenleyerek, dolandırdığı, 4 kişiye de cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Tali Yüksel Yeşilot, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 Şubat günü görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Yeşilot, şikayetçiler S.O., F.G., S.O., İ.O., E.O., E.O., H.Ş., H.Z.G. ve F.U.'yu milyonlarca lira dolandırmaktan 'dini inanç ve duyguları istismar etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 19 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Yeşilot ayrıca E.O., H.Ş., F.U. ve H.Z.G.'ye yönelik nitelikli ve basit cinsel istismar eylemlerinden 56 yıl hapis aldı. Tutuksuz yargılanan eşi Öznur Yeşilot ise 'dini inanç ve duyguları istismar etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak' suçundan 19 yıl hapis cezası alarak, tutuklandı.

'Sende ölüm büyüsü var' deyip 4 kişiye cinsel saldırıda bulunan sanığa ibretlik ceza!

"BİZDEN MADDİ MANEVİ YARARLANDI"

İngiltere'de yaşayan şikayetçilerden E.O., Antalya'da avukatıyla birlikte gazetecilere, yaşadıklarını anlattı. Tali Yüksel Yeşilot ile 2015 senesinde ailesi tarafından tanıştırıldığını anlatan E.O., "O dönemlerde tıbben açıklanamayan sağlık sorunlarım ve öksürüklerim vardı. Sanık, aileme bende ölüm büyüsü olduğunu söyleyerek, onları panikletti. Bunun üzerine Antalya'ya gelerek ailemin baskısıyla, sanığın düzenlediği seanslara dahil oldum. Bu seanslar sürecinde, dualı sular vererek, beni manevi anlamda tedavi ettiğini açıkladı. Bu süreçlerde ilk başta kendini iyi hissetmeme rağmen, sonra daha şiddetli sağlık sorunları yaşamaya başladım. Sağlık sorunlarının tıbben açıklaması yapılamadı. Beynen ve bedenen ciddi bir uyuşma sürecine girdik. Bu süreçte sanık bizden maddi manevi yararlandı. Biz bu süreci tam olarak algılayamamıştık. Akrabaları tarafından yapılan uyarılar sonucunda, öyle bir tuzağın içerisine çekildiğimizi öğrendik" diye konuştu.

'Sende ölüm büyüsü var' deyip 4 kişiye cinsel saldırıda bulunan sanığa ibretlik ceza!

"MAHKEMENİN KARARI YÜREKLERE SU SERPTİ"

İnsanların "Nasıl inandınız?" gibi sorularıyla karşılaştığını aktaran E.O., "Bu öyle bir süreçti ki inandırmak için aşama aşama, büyük bir organizasyon olarak ilerlediler. Bize verdikleri sulardan dolayı açıklanamayan halüsinasyonlar, bedensel ve ruhsal acılar çektik. Suların içinde kimyasal olduğunu düşünüyoruz. Sanığın adliye geçmişi olduğunu, Konya Ermenek'te birçok kadına bu şekilde rahatsızlık vererek maddi ve manevi istismar ettiğini öğrendik. Bu dava sürecinde benim dışımda birçok kadına aynı suçları işlediğini ortaya çıkardık. Türk adaletini tebrik ediyorum. Mahkemenin kararı yüreklere su serpti. Ben çok şanslıyım ki kendinden emin, sağlam duruşu olan bir mahkeme heyeti karşıma çıktı. Mahkemenin verdiği karardan çok memnunum" dedi.

"TÜRKİYE'DE VERİLEN EN YÜKSEK CEZALARDAN BİRİ"

Avukat Fatih Kalelioğlu ise müvekkilinin yaklaşık 1,5 yıldır devam eden zorlu süreç yaşadığını belirterek, "Sanıklar hakkında, dini inançları istismardan kaynaklı dolandırıcılıktan, bizi manevi olarak tatmin eden ciddi bir ceza verildi. Gerek benim müvekkilime gerekse diğer şikayetçilere karşı sanığın işlediği cinsel saldırı suçundan dolayı tatmin eden hapis cezası verildi. Hukuk mücadelemiz 1,5 yıldan fazla sürdü. Güzel sonuçlandı. Türkiye'de benim bildiğim kadarıyla verilen en yüksek cezalardan biri" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (90)

SİVASLI İBOCAN:

Muska yazana 75 yıl, cinayet işleyen 30 yıl , izahat yapacak yetkili bana açıklarmısınız. . ??

51
4
yanıtYanıtla
MEMET33:

EVET MAALESEF ADALETSİZ ADALET, MERSİN MEZİTLİDE BİR GECEDE 60-70 YILLIK 1511 ÇAM AĞACINI KESEN AĞAÇ KATİLİDE İLK DURUŞMADA YENİ KESİMLER YAPMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI. . .

yanıt3
yanıt0
Erh:

Muska yapmamis.nitelikli tecavuz var.insanlari bulunduklari durumu kullanarak kandirmak suretiyle istismar etmis.anladin?bir de tek kisi degil.sucu birden cok insana karsi islemis.bunu da anladin?

yanıt4
yanıt0
TURAN:

Vaaay , hemşehrim benim . Ben , Bahçe mahallesinden

yanıt4
yanıt0
DELİDİR AMA!:

Sivaslı , çocuk tacizcilerini unutmuşsun . Onları da söyle

yanıt5
yanıt0
HAYDiN GARi, KURUN GARi:

ERH rümuzlu zat ''. . . durumu kullanarak kandirmak suretiyle istismar. . . '' diyorsun, cok iyi yere parmak basiyorsun. Ben zaten ülkede bir ''Kandırılma ve Kandırma Bakanlığı'' kurulmasi gerektigini yillardir haykiran birisiyim. Sen ne diyorsun?

yanıt1
yanıt1
kara:

Şöyleki bunun hukktaki zafiyetle alakası olmadığını anladık yani, ANTALYA''nın savcıları ve hakimleri sağlam çıktı galiba. Aynı hukuk sistemi başka bir mahkemede cinayete 14 yıl veriyorlar saçmalığa bak bence o mahkeme yetkilileri ile alakalı

yanıt2
yanıt1
Bil:

olay sadece muska değil cinsel tacizde var

yanıt2
yanıt0
CEVDET HUNiLiKAFA:

Sahsim olarak ben, bu adamin serbest birakilmasi düsüncesindeyim. Hatta bunu gibi her ilde birkac tane olmasi gerektigini, bu konzda eleman yetistirmek icin kurslar acilmasi gerektigini savunuyorum. Ülkedeki salaklarin teker teker kendilerini ifsa etmeleri acisindan cok yararlidir, bazi özel kuruluslarin da acilacak kurslara sponsor olmasi gerekir, herseyi devletten beklemeyin yahu. . . Igfal edilenlere gelince, o beyinsizlerin zaten bir degeri yok diyorum, yine sahsim olarak.

15
5
yanıtYanıtla
:

birde antalya, olacak iş değil. .

yanıt3
yanıt2
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title