Sembol çocuğun amcası: Erdoğan’a şükran borçluyuz

İsrail polisinin ellerini ve gözünü bağlayıp darp ettiği Filistinli Fevzi’nin amcası SABAH’a konuştu: Vücudu yara içindeydi. Çocukları barbarca döverek İsrail’in eline ne geçiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2017 Güncelleme 17 Aralık 2017, 02:22
Sembol çocuğun amcası: Erdoğan’a şükran borçluyuz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kudüs'teki direnişin sembolü olarak gösterdiği fotoğrafın başkahramanı 15 yaşındaki Fevzi Cuneydi'nin amcası Reşad Cuneydi (55), "Reis Erdoğan'a şükran borçluyum" dedi. Cuneydi, Fevzi'nin vücudunda darp izleri oluştuğunu belirterek şöyle dedi: "Onu uzaktan gördüğümde vücudunda ciddi çürükler ve yaralar olduğunu fark ettim. Sırtında, göğsünde ağır darp izleri vardı ve acı çekiyordu. Hangi gerekçeyle bir çocuk gözleri kapalı, elleri kelepçeli olarak barbarca dövülebilir?" Türk halkına teşekkür eden amca Cuneydi şöyle dedi:

AİLESİNE O BAKIYOR
"Fevzi, 2002 doğumlu.. Okulunda da çok başarılıydı. Bu senenin başında, ailesinin maddi durumu yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldı. Babası 2 sene önce ayağını kırdı, birçok kez ameliyat geçirdi ve şu anda çalışamayacak durumda. Annesi ise ağır hasta. Ailenin geçimini Fevzi sağlıyor. Sıkıntılar karşısında dik dururdu, şikâyet etmezdi. Sembol bir Filistinli çocuktur.
Askerlere 2 taş attığı iddiasıyla 2 kişinin şahitliğiyle gözaltı süresi uzatılmış. Fevzi'yi görmek için mahkemeye gittim. Konuşmamızı engellediler. Yatakta yatan annesinin ve hasta babasının selamını bile iletmeme izin vermediler. Bu çocuğun yaşama hakkını elinden aldılar."

Betil BAŞ