site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Selçuk’ta Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı
24.01.2020
A+
A-

Selçuk’ta Uyuşturucu ile mücadele etmek için kurulan komisyon ilçe kaymakamlık binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci başkanlığında; Gençlerimizi ve toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Bağımlılık ile mücadelede Selçuk’un mevcut durumu, tespit edilen yeni sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda; sosyal projeler, kurumlar tarafından yürütülen ve yürütülmesi planlanan faaliyetler hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak; bağımlılık yapıcı madde denetimlerine hız kesmeden devam edilmesi emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından denetimlerin artırılması görüşülerek karara bağlandı.

Ayrıca; Selçuk İlçesinde faaliyet gösteren ilgili kurumlar tarafından bağımlılıkla mücadele hususunda bilinç ve farkındalık oluşturmaya yönelik bir takım önlemler alınması, çeşitli program ve etkinlikler düzenlenmesi, özellikle ailelere yönelik yapılması öngörülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci toplantıda yaptığı konuşmada; “Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele sadece kriminal ve polisiye önlemlerle üstesinden gelinecek bir husus değildir. Konu aile, okul, toplum, ahlak, din … vs çok değişik alanlarda değerlendirilmesi gereken bir olgudur. O nedenle çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmamız gerekiyor. Onlara değer verdiğimizi, önemsediğimizi, sevdiğimizi hissettirmemiz gerekir ki gayri meşru alanlara sapmasınlar. Bu toplantılardan maksadımız da bu bağlamda yapabileceklerimizi analiz edip karara bağlamaktır. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte bir dizi önlem ve etkinliklerimiz olacak. Hedefimiz, gayemiz sağlıklı gençler, sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmektir.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı ve bir o kadar da sorumluluk duygusuyla hareket edip, bir taraftan bu illetin pençesine düşmüş çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak ve bunların ailelerine ulaşmak, diğer taraftan ve en önemlisi de gençlerimizi zehirleyenlerle mücadele etmek amacıyla her türlü tedbiri alacağız. Uyuşturucuyla mücadele konusunda güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ama bağımlılıkla mücadelede ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve el birliği içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir. Bireylerin özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak, bu konu hakkında toplumun genelinde bilinç düzeyini artırmak her toplum ferdinin görevidir” dedi. toplantıda yaptığı konuşmada; “Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele sadece kriminal ve polisiye önlemlerle üstesinden gelinecek bir husus değildir. Konu aile, okul, toplum, ahlak, din … vs çok değişik alanlarda değerlendirilmesi gereken bir olgudur. O nedenle çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmamız gerekiyor. Onlara değer verdiğimizi, önemsediğimizi, sevdiğimizi hissettirmemiz gerekir ki gayri meşru alanlara sapmasınlar. Bu toplantılardan maksadımız da bu bağlamda yapabileceklerimizi analiz edip karara bağlamaktır. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte bir dizi önlem ve etkinliklerimiz olacak. Hedefimiz, gayemiz sağlıklı gençler, sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmektir.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı ve bir o kadar da sorumluluk duygusuyla hareket edip, bir taraftan bu illetin pençesine düşmüş çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak ve bunların ailelerine ulaşmak, diğer taraftan ve en önemlisi de gençlerimizi zehirleyenlerle mücadele etmek amacıyla her türlü tedbiri alacağız. Uyuşturucuyla mücadele konusunda güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ama bağımlılıkla mücadelede ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve el birliği içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir. Bireylerin özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak, bu konu hakkında toplumun genelinde bilinç düzeyini artırmak her toplum ferdinin görevidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.