Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih SEL’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih SEL; 

102 yıl önce Çanakkale’de yazılan,kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale zaferi, bir milletin gösterdiği en büyük mücadele ve kazanılmış en büyük zaferlerden biridir. Çanakkale, sadece tarihteki savaşlardan bir savaş değil, bu toprakların ve bu milletin var olma savaşıdır.

 

Çanakkale ruhunu kalbinde taşıyan milletimiz, 15 Temmuz akşamı milletimizin geleceğine, bağımsızlığına ve demokrasisine karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini tankların, silahların önünde durarak engellemiştir. Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek hep birlikte sokaklara meydanlara çıkarak, karanlık güçlere karşı bir kez daha 'Çanakkale Geçilmez' demiştir. Aziz milletimiz tarihsel misyonu gereği geçmişte olduğu gibi bugün de ve yarın da Türkiye'nin ilerlemesini engellemek isteyenlerin önünde duracaktır. Bizim tek güvencemiz milletimizdir. Önümüzdeki süreç içerisinde de vesayetlerin tamamının kalktığı, milletin huzuru için yeni bir anayasanın hakim olduğu, insanımızın daha güvenli ve daha da refah içerisinde yaşayacağı Yeni Türkiye'nin temelleri atılıyor.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, başta Çanakkale savaşlarında hayatını kaybeden şehitlerimiz olmak üzere, bugüne kadar vatan savunmasında ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle,minnetle anıyorum.