Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona çıkan askeri birliğe uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olana Elbistanlı Uzman Çavuş Uğur Kartal bugün son yolculuğuna uğurlanacak.


Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında operasyona çıkan askeri birliğe, PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Uzman Çavuş Uğur Kartal,  bugün ikindi vakti kılınan cenaze namazını ve askeri törenin ardından Elbistan'da defnedilecek.

6 erkek ve 3 de kız kardeşi bulunan şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın (22), askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Uzman Çavuş olarak TSK’da görev aldığı öğrenildi. 2 ağabeyi de TSK personeli olan şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın, 1 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu bildirildi.

Lice’de şehit sayısı 5’e yükseldi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 4 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan bir asker daha şehit oldu. Helikopter destekli operasyonun sürdüğü bölgede, 1 terörist etkisiz hale getirildi. 
Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesi sonucu, 4 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Yaralılar, helikopterlerle getirildikleri Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan, durumu ağır olan bir uzman çavuş daha şehit oldu. İlçedeki saldırıda şehit sayısı 5’e yükseldi.
Öte yandan, saldırının ardından bölgede başlatılan helikopter destekli operasyon sürüyor. Güvenlik güçlerinin teröristlerle yakın temas sağladığı operasyonda, 1 PKK’lı öldürüldü.

Editör: Haber Merkezi