1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Şehit Halisdemir'in isminin verildiği okulda eğitim başladı
Şehit Halisdemir'in isminin verildiği okulda eğitim başladı

Şehit Halisdemir'in isminin verildiği okulda eğitim başladı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği okulda eğitim başladı.

A+A-

Ankara Gölbaşı İncek mahallesinde bulunan Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir ilk ve ortaokulu öğrencilerin hazırladığı gösterilerle açıldı. Açılışa Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Garnizon Komutanı, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı, birçok öğrenci ve veli katıldı.

Eğitim öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere başarı getirmesi dileğinde bulunan Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer “Bugün ilçemizde yaklaşık 35 bin öğrencimiz ve 3 bin öğretmenimizden oluşan eğitim ordusu görevlerinin başındalar. Biz de sembolik olarak bu okulda törenimizi yaptık. Ancak gördük ki bu okulda çok güzel bir uyum çok güzel bir kadro var. Eğitim camiasında yer alan bütün öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.


Duruay: “Ömer Halisdemir’in ruhunu yaşatacak”


Okul açılışında konuşan Belediye Başkanı Fatih Duruay, okulun aldığı yeni isimle birlikte Ömer Halisdemir’in ruhunu taşıyacağını ifade etti.


Duruay “Ömer Halisdemir demokrasi mücadelesinin simgesi oldu. Daha önce farklı isimlerle anılan bu okul da artık Ömer Halisdemir ruhuna karışmıştır. Halkın demokrasiye ve özgürlüğe olan saygısının ve sevgisinin yaşatıldığı bir okul olacak. Eğitim artık çocuklarımıza bu şekilde aksettirilecek. Eğitimin ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz’da bir kez daha ortaya çıktı” dedi.


Duruay öğrencilerin bundan sonraki süreçte Ömer Halisdemir gibi vatana ve millete sahip çıkma içgüdüsüyle yetiştirileceğini vurguladı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ise “Bizler bu nesli hazırlayamazsak çok yakın geçmişimizde olduğu gibi yaklaşık 30 yıldır bu milletin saf ve körpecik beyinlerini “altın nesil” kılıfı ile Anadolu insanının dini ve milli duygularını istismar ederek kendi milletinin ödediği vergilerle alınan tanklarla, F-16 uçakları ile silah sıkacak, bomba yağdıracak kadar alçalabilen hainlere fırsat verilmiş olur. Bu milletin evlatları Ömer Halisdemir’leri hiçbir zaman unutmayacak ve okullarımızda yetişen çocuklarımızın kendisine örnek alacaktır” diye konuştu.


Okul açılışının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı ve mehteran marşları ile son buldu.


Sınıfları gezen Kaymakam Şenol Esmer ve Belediye Başkanı Fatih Duruay öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti. Sınıflarda ve okul koridorlarında asılı olan 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraflar ve metinler dikkat çekti.


Öğretmenlerin ilk ders konusu ise Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’di. Birinci sınıf öğrencilerine Ömer Halisdemir’i soran öğretmenler öğrencilerden “vatanımızı kurtaran kişi” cevabını aldı.

Bu haber toplam 4473 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum