Vakfıkebir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 20 Şubat 2015’te karşıt görüşlü öğrenciler tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına Satranç Turnuvası düzenliyor.


 
Lise ve Ortaokullar kategorisinde düzenlenecek turnuva 20 Şubat 2020 günü Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nde yapılacak. Vakfıkebir Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre turnuvaya katılacak adayların son başvuru tarihi 18 Şubat 2020 günü sona erecek. Turnuvaya katılmak isteyen adaylar ayrıca Vakfıkebir Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkan’ı ( 0 553 455 52 61 ) No’lu telefondan arayabilecekler. Turnuvanın ödülleri ise; 1.’ye 500 TL, 2.’ye 300 TL ve 3.’ye 200 TL olarak belirlendi. Ayrıca her iki kategoride ilk beş arasına giren yarışmacılara madalya verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ:
1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir İlçesi’nde doğan ve Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu'nun tek evladı idi.  1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi. 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli ülkücü öğrenci öldürüldü.
 Fırat Çakıroğlu'nun adı, Tarsus'da açılan spor merkezine, Nazilli'de bir parka, İzmir'in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine verilirken, Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuş; ayrıca 2 Aralık 2019 tarihinde de Şehit Çakıroğlu’nun adı, Bornova Pınarbaşı Semti Gürpınar Mahallesi’ndeki bir ilköğretim okuluna verilmişti.