HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Aydoğan Aydın'dan geriye kalan fotoğraf

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen Aydoğan Aydın'ın 1997 yılında Kuzey Irak'ta çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1997 yılında, Kuzey Irak'taki bir operasyonda çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Aydoğan Paşa 25 yıldır yürüttüğü mücadelede, terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vurdu. Son olarak; Kato Dağı'nda örgütün inlerine girdi ve PKK'ya en ağır son darbesini bir kez daha vurdu.

Şehit Aydoğan Aydın'dan geriye kalan fotoğraf

Hayatını terörle mücadeleye adayan Tümgeneral Aydoğan Aydın, Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit oldu.

PKK'YI BÖLGEDEN SİLDİ

25 yıldır yürüttüğü mücadelede, terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vurdu. Son olarak; Kato Dağı'nda örgütün inlerine girdi.

Türkiye, şehitlerin acısını yaşarken Aydoğan Paşa'nın 20 yıl önce çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı.

1997 KUZEY IRAK

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1997 yılında, Kuzey Irak'taki bir operasyonda çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

DUYGULANDIRAN ŞİİR

Şehit olan Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".

FOTOĞRAF: "Aydoğan Aydın paşa, solda en önde. Yeşil pantolon, haki gömlek. 1997, Irak'ın kuzeyi."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler