24 Mayıs 1993 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunda şehit edilen 33 Er için Anıttepe’de ‘Anma Töreni’ düzenlendi.

‘Anma Töreni’ programı kapsamında ilk olarak Merkez Ulucami’de Cuma namazı öncesinde 33 şehit erimiz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

İl Müftüsü Muharrem Genç yaptığı duada ‘tarih boyunca hak ve hakikat uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz’ dedi.

Mevlid-i Şerif programına Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Mevlid-i Şerif programının ardından Şehit 33 Er için Anıttepe’de ‘Anma Töreni’ yapıldı. Tören ‘33 Er Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından dualar edildi.

Programın açış ve selamlama konuşmasını BİŞHAK Derneği Başkanı Naim Tan yaptı.

Daha sonra günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada P. Binbaşı Oğuz Karpuz, ‘1993 yılında Bingöl-Elazığ karayolunda kurulan pusu sonrasında haince katledilen 33 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun’ dedi.

Vali Kadir Ekinci, şehit 33 erin anıtlarını tek tek ziyaret etti, dualar ederek anıtlara karanfil bıraktı. Törene Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, kurum müdürleri, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber Merkezi)