Şehirde terör operasyonu

 Sakarya'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 144 şüpheliden 69'u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla 30 Nisan - 10 Ağustos tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 162 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bu kapsamda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/FDY) yönelik çalışmalarda, 110 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 105 şüpheliden 40'ı tutuklanırken, 58 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı, 7 şüpheli serbest bırakıldı. Firari olan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

DEAŞ terör örgütü ile ilgili 46 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 33 şüpheliden 27'si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Bu şüphelilerden 4 kişiye adli kontrol tedbiri uygulanırken, 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Firari olan 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 5 şüpheliden 1'ri tutuklandı, 3 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandı, 1 kişi ise serbest bırakıldı.

THKP/C terör örgütüne yönelik operasyonda ise gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 1 şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Böylece 30 Nisan-10 Ağustos tarihlerindeki operasyonlarda gözaltına alınan 144 şüpheliden 69'u tutuklandı, 18 firari şüphelinin ise yakalama çalışmaları sürüyor.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]