Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını Başbakan yaptı

Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını Başbakan yaptı

ISPARTA 24.03.2017 17:57:00 0
Şehir Hastanesi

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanındaki mitingin ardından kamu özel ortaklığı ile yapılan Isparta Şehir Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Isparta ve Burdur Milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de AK Parti iktidarıyla çok şeyin değiştiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “İşte değişimin ispatı burada Isparta şehir hastanesi. Bu Cumhurbaşkanımızın hayaliydi. Mersin’i, Yozgat’ı açtık şimdi Isparta’yı açıyoruz. Daha sonra diğerleri gelecek. Her zaman söylüyorum biz millete efendilik için gelmedik millete hizmet etmek için geldik. İşte hizmetlerimiz işte Isparta” diye konuştu.

Şehir Hastanesinin 600 milyonu devletin cebinden vereceğini kaydeden Başbakan Yıldırım şöyle dedi.

“Ölme eşeğim ölme. Eskiden temeli atılır tabela çakılır tabelanın üzerindeki yazılar paslanır etrafta otlar yükselir tabela da kaybolurdu. Bir şey yapılamazdı. Bolu tünelini düşünün. 17 yıl 12 hükümet 22 bakan gelmiş geçmiş değişen bir şey yok. Ama AK Parti geldi söz verdi yaptı. AK Parti geldi dünyanın en büyük eserlerini yaptı. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Osmangazi köprüsünü açtık, İzmir’i Bursa’yı İstanbul’u komşu kapısı yapıyoruz. İşte Isparta’da bölünmüş yollar. Eskiden ne kadar bölünmüş yol vardı şimdi ne kadar var. 80 yılda yapılanın 2 katından fazlasını yaptık. İşte hizmet bu. İşte vatandaşa olan sevgi bu. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla çalışıyoruz”

ESER KENDİSİ KONUŞUYOR

755 yatak kapasiteli şehir hastanesi üzerine konuşmaya dahi gerek olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Eser kendisi konuşuyor. Bizim konuşmamıza lüzum yok. 755 yatak. Şehir gibi şehir. Her şey var. Bir hastane değil içinde 3 tane hastane var. Ayrı ayrı branşları var her türlü poliklinik hizmetleri var. Yok yok. Allah düşürmesin hastalık vermesin. Ama hastalık geldiğinde de bu hastalığa da derman olacak çare olacak doktor lazım, hemşire lazım, sağlık personeli lazım. İşte bunların hepsi burada var. Otoparkıyla, tek ve çift kişilik odayla burada. Eskiden hastalar koridorların arasında, odalar da yan yana, arkalı önlü, hatırlıyorum bir hasta bir tane karyola da başlı kıçlı yatarlardı. O günlerden bugünlere geldik. 35’i yeni doğan olmak üzere 131 yoğun bakım yatağı, 14 doğum odası, 20 ameliyat odası, 28 diyaliz aleti ne isterseniz hepsi var” dedi.

AMBULANS HELİKOPTER DOLAŞTI

Başbakan Binali Yıldırım’ın hastanenin ambulans helikopterler için de uygun dizayn edildiğini anlattığı sırada Isparta Şehir Hastanesinin üzerinden ambulans helikopter havalandı. Başbakan Yıldırım, “İşte Hızır gibi yetişti. Eskiden ambulans yoktu şimdi ambulans helikopterleri ambulans uçakları var. Bizim insanımız yurt dışında başına bir iş geldiğinde artık hemen gidiyoruz uçakla alıp geliyoruz. Eskiden buraya gelen turistleri o ülkenin yöneticileri uçaklarla götürürdü biz de niye bizde bunlar yok derdik. Ama o zaman AK Parti yoktu. O zaman milletin partisi yoktu. O zaman vesayetten sebeplenen partiler vardı. Şimdi bunlar niye karşı çıkıyor referanduma. Bunlar çalışarak milletin gözüne girerek iktidar olmayı asla akıllarının köşesinden geçirmiyorlar. Bir karambol olsun darbe olsun da bizde iktidarın bir kanadından tutunalım diyorlar. Bundan sonra söz de milletin karar da milletin” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Başbakan Yıldırım ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek Isparta Şehir Hastanesini hizmete açtı. Basına kapalı şekilde de Başbakan Yıldırım hastane içinde incelemelerde bulundu. 

Kaynak: Mathaber


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °