13. Yayın yılına girdi. Devrek’te 12 yıldır yayımlanan Şehir edebiyat dergisi, Aralık sayısında kapağına, dergiye adını veren Devrekli şair Rüştü Onur’u taşıyor. 

    Rüştü Onur, 12 Eylül 1940'ta Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda, ‘Ey benim mektuplariyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.’diyordu. Ömrü yetmediği için bu dergiyi çıkaramadı. 

    Onun bu isteğini kendilerine bir vasiyet kabul eden şair ve yazarlar; İbrahim Tığ, Fahrettin Koyuncu ve Orhan Tüleylioğlu ‘Şehir’i çıkarmaya başladı. (Aralık 2004)  Zonguldak’ın tek edebiyat dergisi olan Şehir bugün 99.sayısına ulaştı. Şiirin merkezde olduğu bir şiir dergisi anlayışıyla, bir derya olan Türk şiirine katkıda bulunmaya çalışıyor.

    Derginin bu sayısında İbrahim Tığ, Rüştü Onur’u ölümünün (2 Aralık 1942) 74.yıl dönümü nedeniyle “Ya aşklarım / Ya şiirlerim n’olacak?” başlıklı yazısıyla anıyor.

    Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ, Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü ise Celal Ş. Telci’nin yaptığı dergi, kapak konusunda Rüştü Onur’u “Dalında Kuruyan Bir Şair: Rüştü Onur” başlığıyla paylaşıyor okurlarıyla.