ŞEHİR DOĞU İSTİKAMETİNDE Mİ BÜYÜMELİ?

Şehir plancısı değilim ama bulunduğumuz coğrafyadan biraz anladığımı söyleyebilirim.

Şehirde yaşayan eli kalem tutan birisi olarak, Gümüşhane kent yerleşkesi hakkında ileri sürülen görüşleri bu işten anlayanlarla zaman zaman tartıştığımız olmuştur. Sinan
Akıncı dostumuz güney-kuzey doğrultusunda bir fiziki yapılanmadan bahsederken benim gibi düşünenler ise ağırlıklı olarak doğu-batı istikametindeki yapılaşmanın gelecekteki gelişmiş Gümüşhane profiline ışık tutması bakımından son derece yararlı olacağını savunmaktadırlar.

Bu görüşümüzü birkaç örnek ile pekiştirmeye çalışalım.

Alt yapı olanakları yönünden şehir merkezinden Tekke köy istikametinde yapılmış herhangi bir yaptırım yok. Ancak  söylentilere bakacak olursak çevre yolu bağlantısı, sanayi sitesi ve otogar bu çevrede olacakmış.

Şuandaki durum itibari ile şehrin batı istikametinde yol aldığımızda manzara gayet güzel. İkisu- Şiran yol ayrımı, çevre yolu kavşakları Torul Harmancık köyü civarında düşünülen tarihi ipek yolu alışveriş merkezi(AVM) ve en önemlisi yakın zamanda Başbakanımız Sayın Davutoğlu’nun kesin olarak açıkladığı yakın zamanda İlimizden geçecek olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolunun ayrım noktasındaki istasyon ise merkez Mescitli Köyü civarından olacaktır.

Bu gerçeklere bağlı olarak şehir esnafından SMMMO Başkanı Turan Kartal, esnaftan Nedim Araz ve eğitim kökenli esnaf Celal Akın Aydın şehrin alt yapı yaptırımlarının Tekke istikametinde değil bir kısmının da Torul istikametinde gerçekleştirilmesinin daha adil olacağını savunarak bu konudaki düşüncelerini kamuoyu ile de paylaşılmasını istediler.

Doğru söze ne denir? Diyerek bugünkü yazımızı şehrin geleceğinden sorumlu başta belediye başkanımız ve diğer yetkililerin bilgilerine sunarak herhangi bir yanlışlığa meydan verilmeden doğru olanın yapılmasını arzu etmekteyiz.

Yukarıda değindiğimiz hizmetlerin belediyemiz tarafından gerçekleştirileceğini düşünecek olursak belediye deneyimli çiçeği burnunda Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman AKGÜL ün de bu konuya büyük ölçüde destek vereceğini umuyoruz.

Değerli hemşerimiz eski bakanlardan M. Oltan Sungurlu da Kale köyünden başlayacak bir raylı sistemin Torul da sonlandırılması şeklindeki bir uğraşı olduğu düşüncesini de yürekten paylaşarak şehrin batı istikametinde büyümesinin denize olan yakınlığı sebebi ile uygun olur diye düşünmekteyiz.
YORUM EKLE