1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehidimize Son Görev...
Şehidimize Son Görev...

Şehidimize Son Görev...

Doğum gününde Şehit olan Ahmet Ece için Kars’ta tören düzenlendi

A+A-

Kars’ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada doğum gününde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ahmet Ece için Kars Jandarma Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Kağızman ilçesi Madur kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kars, Ağrı ve Erzurum illerinin katılımıyla Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığınca planlanan "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk 16/16" operasyonunun gerçekleştirildiği sırada Şehit düşen Ece için düzenlenen törende 2 yıllık evli olan eşi Neslihan Pak Ece’nin gözyaşları sel oldu.

Şehidin elbiselerine sarılarak gözyaşı döken eşi Neslihan Pak Ece, “Ben senden razıydım, Allah da senden razı olsun. Bu çok erkendi, sana yakışmadı Ahmedim’ diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşini Şehit Ahmet Ece’nin silah arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Ayakta durmakta güçlük çeken Neslihan Ece, şehit eşi uğurlanırken tekbirlere de eşlik etti.

2 dakikalık saygı duruşu okunması ile başlayan törende Üsteğmen Uğur Ala tarafından Şehit Ahmet Ece’nin özgeçmişi okundu. Ardından Kars İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından okunan dualar eşliğinde meslektaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde memleketine gönderilmek üzere konvoyla Kars Harakani Havalimanı’na götürüldü.

Törene, Şehit Ahmet Ece’nin eşi Neslihan Pak Ece, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkan Vekili Kadir Bilgir Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, şehidin komutanları, silah arkadaşları ve çok sayıda kurum ve daire amiri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.