1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Seğmenler Mahallesi pazar yeri inşaatı başladı
Seğmenler Mahallesi pazar yeri inşaatı başladı

Seğmenler Mahallesi pazar yeri inşaatı başladı

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi 112938 Ada 3-4 Parsellerine yapılacak olan yeni Pazar yeri ve yaşam merkezi için kolları sıvadı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Seğmenler Mahallesi 112938  Ada 3-4 Parselleri üzerine yapılacak olan yeni Pazar yeri ve kültür merkezi olarak da kullanılacak olan çok amaçlı tesisin zemin çalışmaları için kolları sıvadı.

Proje zeminde  “sokak” ile doğrudan ilişki kurabilecek ayrıca kamuya açık alanlarda birbirine geçişin sağlandığı, kotların akıcı kullanıldığı, kent meydanı niteliğinde kullanımların öne çıktığı bir tasarım öngörülmüştür.

 

Halkımıza Hayırlı Olsun

Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ; ’Artan nüfusuyla Gölbaşımıza yetersiz kalan eski kültür merkezimizi yıkarak yerine daha büyük ve çok amaçlı yaşam merkezimizi inşaa ediyoruz. Bu projeyle 7’den 70’e tüm halkımızı gözeterek içerisine zabıta merkezi,beyaz masa,engelliler merkezi, Spor ve Fitness merkezi, çocuk oyun alanları,açık pazar alanı,7 adet dijital ekranlı tam donanımlı derslik, kadın ve erkek mescit alanları da yapmayı planladığımız, inşallah en kısa sürede de bitirmeyi amaçladığımız çok amaçlı tesisimiz halkımıza hayırlı olsun.’ dedi.

 

Her Yaştan İnsana Hitap Eden Proje Cazibe Merkezi Olacak

Gölbaşı halkı için çekim merkezi olması hedeflenen proje her yaştan insana hitap edecek. Proje kapsamında yerleşke içerisinde zabıta merkezi,beyaz masa,engelliler merkezi, Spor ve Fitness Merkezi, çocuk oyun alanları,açık Pazar alanı,7 adet dijital ekranlı tam donanımlı derslik, kadın ve erkek mescit alanları bulunmaktadır.

 

Bedensel Engellilerde Düşünüldü

Bedensel engellilerin erişiminin kolaylaştırılması için rampalı ulaşımlara imkân sağlanmıştır. Merdivenler sakat, engelliler ve yaşlılar için asansörler ile katlar arası bağlantılar kolaylaştırılmış, teknolojiden hat safhada yararlanılarak onlar için gerekli konfor sağlanmıştır.

 

Teknik Özellikler ve Teknik Tanıtım.

Zemin katta açık pazar yeri 4078 m2 ve zabıta Müdürlüğü 614 m2 yer alır. Kadın, Erkek mescitler bu kattadır.

Açık pazarın üst katında çok amaçlı salon 840 m2 dir. Sahnesi ve servis imkânları tam olarak sağlanmış, akustik duvar ve tavan çözümleri ile çağdaş çok amaçlı salon düzenlenmiştir.

Belediye hizmet binasında yer alan kapsamlı bir hayır çarşısı 724 m2 olarak projeye yerleştirilmiştir. İç sokaktan hayır çarşına ve 1.kat çarşıya girilmektedir. 

Pazar yeri üzeri 2.Katta spor-fitness merkezleri 270 m2, çocuk oyun alanı 35 m2 olacak şekilde konumlanmıştır.

Belediye hizmet binası ön cephesi giriş katta beyaz Masa 390 m2 ve engelliler merkezi 225 m2 olarak yerleştirilmiştir.

Belediye hizmet binasının 1. katında 7 adet dijital ekranlı tam donanımlı derslik bulunmaktadır. Toplam 890 m2 alana sahiptir.

Belediye hizmet binasının 2.katında 755 m2 hazırlanan rezerv alan çok amaçlı salon olarak planlanmıştır.

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.