Şeffaflıktan vazgeçildikce, FETÖ TSK'ya yerleşti

FETÖ'nün TSK'ya yerleşmesinin alt yapısını şeffaflıktan vazgeçme oluşturuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şeffaflıktan vazgeçildikce, FETÖ TSK'ya yerleşti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Anayasal Düzene Yönelik Suçlarla Mücadele Bürosu'nda görevli savcıların yürütttüğü soruşturma, FETÖ'nün TSK içindeki faaliyetlerini günışığına çıkartacak hiç şüphesiz.

Soruşturma savcıları, süreçte pek çok delil, belge, bulgu ve ifadeye ulaştı.

Milliyet Gazetesi yazarı Tolga Şardan bu bilgieirn bir kısmını paylaştı. İşte o detaylar:

- Eşi; doktor, hakim gibi mesleklerdeki TSK mensubu personelin bir çoğunun FETÖ'yle bağlantılı olduğu belirlendi. Eşi KPSS soruşturmasında şüpheli durumda 487 personel bulunuyor. Bunlardan 90'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.) mensubu karacı kurmay subay. Örneğin, K.K.K.'da kurmay subayların genel subay mevcuduna oranı yüzde 5.62 iken eşi KPSS soruşturmalarında şüpheli durumda bulunan kurmay subayların tüm şüpheli personele oranının yüzde 19 olması hayatın olağan akışına aykırı olarak değerlendirildi.

- FETÖ'nün kendilerinden olmayanlara yönelik uyguladıkları kıyımlardan birisi de "kadrosuzluktan emeklilik" seçeneği oldu. 2012'den itibaren TSK'daki tüm personelin "sicil sıra çizelgesi"nin yayınlanmasında vazgeçildi. Bu yöntemle özellikle general olmalarını bekleyen albaylar sicil durumlarının ne olduğunu bilemediklerinden neden terfi alamadıklarını sorgulayamadı.

- Kritik kadrolara yerleştirilen personel sayesinde yurtdışı sürekli/geçici görevlere personel seçimi, atama, sicil, terfi ve erken terfi konularında şeffaf olan sistemin kapalı hale getirilmesiyle kendi yandaşlarına avantaj sağlandı.

Devamlı "parlatılan" örgüt mensuplarının örgüte olan bağlılıkları artırıldı.

Yazının devamı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber