Bugün Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü’nün Cumhuriyet Alanı’nda 1. Olağanüstü Kurultay’ı gerçekleşecek. Belediye öncülüğünde gerçekleşen kurultay takımın geleceğine yön verecek. Herkesin bildiği gibi Yozgatspor’a bu sene Yozgat Belediyesi sahip çıkmış ve sıfırdan bir takım kurulması için harekete geçmiştir.

***
Hemen belirtmek isterim ki futbol konusunda çok bilgili ve tecrübe sahibi değilimdir. Bundan dolayı bu konuları işin ehli meslek büyüklerime bırakırım. Yozgatspor ile ilgili yazdığım bu yazımda ise üzerinde duracağım konu takımın yönetimi ve yapılacak kongreyle alakalı olacaktır. Teknik konular beni aşar.

***
Yozgatspor bugüne kadar Yimpaş bünyesinde olduğu için zaman zaman eleştiriler almıştır. Destek mekanizmaları işlememiş ve hep Yimpaş öne sürülmüştür. Yimpaş ise bana göre bu kulübe hep altın çağlarını yaşatmış kulübün en zorlu döneminde dahi Nurullah Nurdoğan başkanlığında görevini ve misyonunu yerine getirmiştir.

***
Yimpaş’ın ardından dernekleşerek başta Valilik olmak üzere dernek çatısı altında geçen sezon ciddi rakamlar harcanmış ancak kulüp istediği noktalara yine getirilememiştir. Bugün asırlık çınar bu kulübe Yozgat Belediyesi sahip çıkıyor. Sahip çıkmakla da kalmıyor ve kulübün en şeffaf ve katılımcı kurultayını gerçekleştiriyor.

***
Kulübe katkı sunabilecek, görev almak isteyecek tüm kesime ve bireylere kapıyı sonuna kadar açıyor. Yozgatspor’a sevdalı olduğunu iddia eden herkese davet çıkarıyor ve ‘Buyrun kulüp sizindir’ diyor. Yozgat Belediyesi açısından niyet halisane ise, Yozgatspor sevdası samimi ise sorun yok. Halka açık şenlik havasında yapılacak şeffaf kongreyle belediye, takımı Yozgat’a mal etmek istiyor.

***
Sözün özü Yozgatspor tekelleşmekten kurtuluyor. Tek bir kurumun, kuruluşun veya derneğin tekelinde olmaktan çıkıyor. Şehirle bütünleşmek istiyor. Bu bütünleşme için tüm yolları, alt yapıyı ve zemini hazırlayan Yozgat Belediyesidir. Bu şekilde şeffaf, demokratik ve katılımcı bir yönetim oluşturulabilirse şayet Yozgatspor başarıya ulaşacaktır. Ancak yukarıda saydığım etmenlerde tek başına yeterli olmayacak ve oluşacak yönetimde muhakkak futboldan anlayan uzman isimler de yer almalıdır.