SEFER BİZİM ZAFER ALLAH'INDIR!

Tamer Ören/Ülkemizi kuşatmaya çalışan terör örgütlerini temizleme çalışmaları başladı.Şanlı ordumuz,Afrin'e girerek tüm dünyaya meydan okudu.

SEFER BİZİM ZAFER ALLAH'INDIR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından    hudut ve bölgemizde güvenliğimizi sağlamak amacıyla    zeytini sivil masum  halka   dallarını ise PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlere verilmek üzere    Suriye’nin  Afrin Bölgesine   “Zeytin Dalı  Harekatı”  başlattı. 

Merhum BBP Lideri Muhsin YAZICIOĞLU’nun  “Kan dökmeyi seven bir millet değiliz fakat; söz konusu vatan ise  Dünyanın  şah damarını keseriz” sözünü doğrularcasına  güney ve güney doğu sınırımızın  güvenliği ve bölgenin istikrarı için Suriye’nin Afrin bölgesine terör örgütü PKK’nın uzantısı olan   PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristleri bölgeden temizlemek için Genel Kurmay Başkanı Org. Hulisi AKAR’ın bizzat yönettiği  Türk Silahlı Kuvvetlerimize   bağlı birlikler   tarafından  cumartesi günü saat 17:00’de “Zeytin Dalı Harekatı” başlattı.

Her Şehidimiz için bir uçak havalandı

Zeytin Dalı Harekatına katılan 72 uçağın  Fırat Kalkanı Harekatında verilen 72 şehit askerimizin  anısına  havalandığı  öğrenildi.  Hava akını sırasında savaş uçaklarımıza  yakıt ikmali için bir tanker uçakta eşlik etti.

Güvenlik uzmanı Abdullah AĞAR  sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından atmış olduğu  tweette  TSK hava harekatına övgüler yağdırarak “Afrin karasalına 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının bir benzeri yakın tarihte görülmedi. En son 2007’de Irak’ın kuzeyine yapılan harekata 50 uçak katılmıştı. 113 hedefin % 95.57 bir isabetle 108’inin vurulması ise bir rekor. Dünyada benzeri yok” ifadelerine yer verdi.

153 Hedef ateş altında

Genel Kurmay Başkanlığı hareket nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “. Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 153 hedefin ateş altına alınmıştır” denildi.

Sevkiyat Devam Ediyor

PKK-PYD- YPG hedeflerine yönelik cumartesiyi pazara bağlayan  gece boyunca  top ve obüs atışları yapılırken Hatay'a gelen çok sayıda komando, tank ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatları devam ediyor.

Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine gelen askeri araç ve komandolar güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

Tanklar sınırı geçti

Harekatta   görev alacak tanklar, Cumartesi gecesi Kilis’ten Suriye’ye geçti. Tırlara  yüklü tanklar, güvenlik önlemleri arasında Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirildikten sonra    tırlar aracılığıyla Suriye’nin Azez bölgesine sevk edildi.

 

Kimsenin Toprağında gözümüz yok!

Cumhurbaşkanlığı ve hükümetten yapılan açıklamalarda kimsenin toprağında gözü olmadıklarının vurgusu yapılarak   “Amaç bölgede istikrarı sağlamak. Amacımız bölgeyi işgal etmek değil. Afrin’in kontrolünün YPG-PYD’ten alınıp   Özgür Suriye Ordusu’nun orada hakim güç olmasını sağlamak  denildi.   Hava harekatından sonra   ÖSO güçlerinin İdlib’in güneyine  inerken   Azez’den  de Afrin’e girmeyi planlıyor.

Yıldırım ve Bahçeli’den ortak basın açıklaması

Başbakan Binali YILDIRIM’ın   MHP lideri  Devlet BAHÇELİ’ye   Zeytin dalı harekatı ile ilgili bilgiler verdikten sonra ikili ortak bir basın açıklaması yaptı.

Zeytin dalı harekatının barış, huzur ve esenlik getirmeyi amaçlayan bir hedef olduğunun altını çizen YILDIRIM “Harekat meşruiyetini Türkiye'nin, uluslararası hukuktan ve Birleşmiş Milletler kararlarından alıyor. Sayın Bahçeli “Mesele, memleket meselesi olunca gerisi tefarruattır” anlayışıyla ülkenin birliği ve beraberliği konusunda her zamanki gibi duruşunu göstermiştir. Kendisine milletimiz ve partimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Harekatın hayırlara vesile olmasını dileyen Devlet BAHÇELİ ise “Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyondur. Adı ve kapsamı dahi anlamlıdır” diye konuştu.