Çarşamba pazarı güzergahında su borusu döşemek için altyapı çalışması gerçekleştiren taşeron firma ekipleri iş makinası ile kanal kazma sırasında SEDAŞ’ın Erenleri besleyen ana omurgada yer alan 34 bin 500 voltluk elektrik dağıtım şebekesine ait kablolara saat 14:20’de büyük zarar verdiler.

İş makinasının kepçesi ile koparılan kabloların 3 devreye 6 adet ek yapılması gerekti. Ek sayısının artması ile kablo eklerinin ayrı ayrı yapılması enerji vermek üzere bu çalışmanın büyük bir özen ve meşakkatle yapılmasına neden oldu. SEDAŞ ekipleri trafoya yakın alanda alternatif besleme kablolarına da hasar verilmesi nedeniyle farklı bir bölgeden enerji alma imkanı bulamadı. SEDAŞ ekipleri çamur içinde dikkatle ve özenle kablo eklerini yapmak için alarma geçtiler. İş Makinasıyla oluşan yeraltı kablo hasarı nedeniyle Erenler Tabakhane Mahallesi, Hacıoğlu Mahallesi, Patates Hali Sakarya Caddesi, Yunus Emre Parkı Civarı, Çarşamba Pazarı Bölgesinde enerji kesintisi yaşandı. SEDAŞ ekipleri yağış nedeniyle kablo eki sırasında çevre ve iş güvenliği, ayrıca kabloların ıslanmaması için çadır kurarak çalıştı.

Bu bilgilendirme hazırlanırken SEDAŞ ekipleri arızaya müdahale sonrası yapılan kablo eki çalışmasını saat 20:00 civarında tamamlayarak şebekeyi enerjilendirmeyi hedefliyordu.