Okullar da sınıflar yetersiz olabilir. Sitelerin altında çok daha uygun yerler olmasına rağmen seçmenlerin bu kadar uzak bir yere gitme mecburiyetinde bırakılmaları hiç hoş karşılanmadı.
 
Işıklı ‘Reis’ Dedi
 
Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı köyünde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’a tam 389 oy çıktı. Muharrem İnce 34 oy alırken, Meral Akşener 17 oyda kaldı. Temel Karamollaoğlu 5 oyla seçimi tamamladı.
 
Metin Yılmaz’ın Telefonu
 
Trabzon’un Arsin ilçesi Harmanlı mahallesinde her seçimde olduğu gibi yine Büyükşehir Belediye meclis üyesi Metin Yılmaz’dan sonuçları aldık. Burada iki sandıkta Tayyip Erdoğna toplam 318, Muharrem İnce 55, Meral Akşener 25. Milletvekilliğinde ise AK Parti 243, CHP 36, Cumhur ittifakı 10, Millet ittifakı 2, MHP 72 oy aldı.
 
Fidanlı Şaşmadı
 
Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Fidanlı Mahallesindeki sonuçlar: Cumhurbaşkanlığı seçimi: Recep Tayyip Erdoğan: 390, Muharrem İnce: 39, Meral Akşener: 22, Temel Karamollaoğlu : 9, Milletvekilliği: AK Parti 367, CHP: 31, MHP: 63, Saadet: 15,  İYİ Parti: 31.
 
Takım Arkadaşları Unutmadı
 
Siirt’in Eruh İlçesi’nde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düşen Trabzonlu Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ı sporcusu olduğu Yıldızlıspor kulübü unutmadı. Akçaabat Yıldızlıspor’da top koşturan ve Siirt’in Eruh İlçesinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Trabzonlu Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ı eski takım arkadaşları ve kulüp yöneticileri mezarı başında andı. Yıldızlıspor Kulüp Başkanı Şenol Özcan ile, eski kulüp başkanı Mustafa İmamoğlu, yöneticiler, Mustafa Çabuk, Bünyamin Serdar, eski takım arkadaşları Taha Balcı, Hamdi Dursun ve Abdurrahman Akaydın ile takım hocaları Kenan Kaba ve Fatih Tarakçı’nın yer aldığı ziyarette Şehit Bahattin Baştan’ın ailesine isminin yazılı olduğu 9 numaralı Yıldızlıspor forması hediye edildi.Aileye başsağlığı dileklerini ileten sporcu ve yöneticiler, Yıldızlıspor’da top koşturan şehit Bahattin’i Baştan’ı unutmayacaklarını ifade ettiler.
 
Seyyar Sandıklarda Oy Kullandılar
 
Gümüşhane'de yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar, oluşturulan "seyyar sandık" ekipleri aracılığıyla evlerinde oy kullandı.  Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla Gümüşhane'de oluşturulan iki "seyyar sandık" ekibi, önceden başvuruları kabul edilen seçmenlere yardımcı olmak için harekete geçti.  Karaer Mahallesi Çamlıca Sokak'ta kızıyla yaşayan 76 yaşındaki kısmi felçli Emine Kandaz'ın evine gelen "seyyar sandık" ekibi Kandaz'a oy kullandırdı.  Kent merkezinde belirlenen 38 yaşlı ve bakıma muhtaç seçmenin evine gidecek seyyar ekipler, oy kullanma işleminin sona ereceği saat 17.00'ye kadar hizmet verecek.
 
Fındık Alımı İçin Hazırlıklar Sürüyor
 
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yeni sezonda fındık alımı için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Akarsu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO'nun geçen sezon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açıkladığı takvim doğrultusunda fındık alımı yaptığını anımsattı. 
 
TMO'nun daha önce randevu verdiği üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 10,5, levant kalite fındığın kilogramını ise 10 liradan aldığını ifade eden Akarsu, TMO'nun geçen sezon yaklaşık 80 bin üreticiden 150 bin ton fındık aldığını aktardı. Söz konusu kurumun fındık alımı konusunda yeni sezonla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren Akarsu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Ordu ziyaretinde fındık üreticilerini mağdur etmeyeceğini açıklayarak bölge halkını rahatlatmıştır. Oda olarak görüştüğümüz TMO yetkilileri yeni sezonla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. İnşallah yeni sezonda da TMO piyasaya girerek üreticilerimizin mağduriyetini giderecektir. Buna olan inancımız tamdır." diye konuştu.  Akarsu, TMO'nun yeni sezonda zamanında piyasaya gireceğinden şüphelerinin olmadığına vurgu yaparak, "Hiçbir üreticimiz bundan endişe etmesin. TMO geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine üreticinin fındığını piyasanın üzerinde alacaktır. Zaten hasat öncesi ofis yeniden piyasada olacağını kamuoyu ile paylaşacaktır. Oda olarak bu konunun en yakın takipçisiyiz." şeklinde konuştu.  Selami Akarsu, TMO'nun Ordu'da şubesinin bulunduğunu, konuyu bu şube aracılığı ile yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.
 
2018 Yılı Fındık Destekleme Başvuruları Devam Ediyor
 
Resmi Gazetede yayımlanan 2018/17 No’lu ‘Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’ ile 2018 üretim yılı tarımsal destekleme başvuruları devam ediyor. Fındık Alan Bazlı Gelir Desteğine başvurmak için çiftçileri30 Haziran 2018 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)kayıtlarını yaptırmaları veya güncellemeleri gerekiyor. 2018 üretim yılı ÇKS kayıtlarını yapmış veya güncellemiş olan üreticilerimiz, 2018 üretim yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği başvurularını 27 Mart 2018 tarihinden itibaren 31 Aralık 2018 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları önem arz etmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını yaptırmayan üreticilerimiz, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği’nden yararlanamayacaklardır. Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2018, Fındık destekleme son başvuru tarihi 31 Aralık 2018.

Editör: TE Bilisim