Halkın doğru haber alması için kurulan ve üstlendiği misyon ile her geçen gün geniş kitlelere ulaşan DEKA Medya Grup bünyesindeki Manşet Gazetesi, Türkoğlu Haber Gazetesi ve Radyo Fresh, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde de en çok takip edilen medya kuruluşları oldu. Partilerin ve bağımsız adayların seçim çalışmalarına başladığı ilk günden seçim gününe kadar tarafsız bir şekilde hem Büyükşehir hem de İlçe Belediye Başkan Adaylarını kent halkıyla buluşturan Manşet Gazetesi, Türkoğlu Haber Gazetesi ve Radyo Fresh, vatandaşların taleplerini de belediye başkan adaylarına ulaştırdık. Özellikle Manşet Gazetesi’nde gerek halk röportajlarıyla vatandaşların beklentisini, gerekse de çözülmesi gereken sorunları direkt gündeme getirerek belediye başkan adaylarının dikkatine sunan haberlerle vatandaşların sesi olduk.

DİJİTAL HABERCİLİKTE MARASMANSET.COM FARKI!

Ayrıca dijital habercilikte de Kahramanmaraş’ta öncü konumda olan MARASMANSET.COM seçim çalışmalarının ilk gününden sandıklarda sayımın bittiği ana kadar izlediği tarafsız yayın çizgisiyle farkını ortaya koydu. Seçim çalışmalarının yoğun olduğu 3 aylık süreçte MARASMANSET.COM günlük okuyucu sayısını 2.5 kat artırırken, gerçek kullanıcıda da 3 katın üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirmiş oldu.

CANLI YAYINLAR VE KONUKLARI AĞIRLADI

Aday adaylarının sahaya çıkmasının ardından sonraki süreçte adayların açıklanmasıyla birlikte deneyimli ekibimiz sahaya inerek, en az siyasetçiler kadar çalıştı ve ortalama 600 haber, 147 videolu haber, sosyal medya üzerinden en az 20 canlı yayın ve ayrıca Radyo Fresh’e de 10 canlı yayın konuğu alarak seçimleri doğru ve tarafsız bir şekilde yansıttı. Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal olmak üzere TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Pazarcık eski Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ olmak üzere birçok ismi hem Manşet Gazetesi’nde hem de Radyo Fresh’te ağırlayarak canlı yayınlarlar düşüncelerini ve projelerini vatandaşlarımızla buluşturduk.

600’DEN FAZLA HABER YAPILDI

Radyo Fresh ile eş zamanlı olarak Manşet Gazetesi sosyal paylaşım sitesinden görüntülü olarak canlı verilen yayınlar, 40 bin 403 dakika (675) saat izlenme oranı ile rekor kırarken bu videolar 649 artışla 72 bin 105 video görüntüleme ile yeni bir rekor daha kırmış oldu. 1 Ocak-1 Nisan tarihleri arasında ekibi ile birlikte an be an haber aktaran DEKA Medya Grup, ortalama 600’den habere imza atarak bu konuda ki başarısını ortaya koydu. Yine bu tarihler arasında Radyo Fresh ve Türkoğlu Haber Gazetesi de başarılarını perçinledi. Binlerce takipçinin bulunduğu Manşet Gazetesi sosyal medya hesaplarında ise on binlerce yorum, beğeni, izlenme, tıklanma gerçekleştirildi. 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında yüzde 376 artışla 40 bin 403 dakika (675) saat izlenme gerçekleştirilirken, son bir aylık dönemde ise yüzde 649 artışla 72 bin 105 video görüntüleme sağlandı.

AMACIMIZ HALKIMIZA HABER SUNMAK

Konu hakkında bir açıklama yapan DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu: “Kuruluş amaçlarımızın başında doğru haberi yerine ulaştırmak var. 2001 yılında Radyo Fresh ile başladığımız yolculuğumuzu 2005 yılında Manşet Gazetesi, 2016 yılında Türkoğlu Haber Gazetesi ile devam ettirdik. Sürekli yatırım yapan ve personel istihdamı sağlayan bir medya kuruluşu haline geldik. Tabi ki seçim takip etmek hayli heyecanlı bir o kadar da zorlu bir süreç. Günlerce süren ön hazırlıklar yapılır, halka doğru haberleri hızlı bir biçimde aktarmanın yüklediği sorumluluğu üzerinizde hissedersiniz. Tarafsızlık ve dürüst yayıncılık süzgeciyle bu bilgileri hatasız sunmak için gayret gösterirsiniz. İşte tam da burada bütün yayın organlarımızda gerek teknik gerekse editoryal kadromuzla bu seçimde de başarılı bir takım oyunu çıkardığımıza inanıyorum” dedi.

“BAŞARI ÇOK ÇALIŞINCA OLUYOR”

1 Ocak’ta başlayan ve 31 Mart’ta son bulan seçimleri de doğru, tarafsız ve ilkeli bir yayın ile vatandaşa duyurduklarını belirten Deveboynu: “Bizim parolamız çok çalışmak. Haber insanların hayatlarında doğumdan ölüme kadar gerek olan ve eksilmeden çoğalan bir ihtiyaç. Özellikle bu ihtiyacı sağlayabilmek adına ekibimiz sürekli sahalarda. 12 sayfa her gün çıkan Manşet Gazetesi, Türkoğlu Haber Gazetesi ve Radyo Fresh ile halkın haber ihtiyacını karşılarken, seçim üzeri de vatandaşın bilinçlenmesi için haberler yaptık. Tarafsız yayıncılık ilkeleriyle siz okurlarımıza haber ulaştırmaya devam edeceğiz. Gösterdiğiniz ilgi için sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM AN BE AN TAKİP EDİLDİ

Tarihi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, sandıkların açılması, akabinde ise seçim yasaklarının kalkmasından sonra an be an MARASMANSET.COM’dan takip edildi. Aynı zamanda Manşet Gazetesi Facebook, Twitter, Youtube adreslerinden de seçim sonuçları yoğun bir şekilde izlendi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz