31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için YSK'nın açıkladığı bazı seçim yasakları ve propaganda yapma hakkı bugün itibariyle başladı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için YSK'nın açıkladığı ve uyulması gereken bazı hususlar bugün itibariyle başladı. YSK'nın seçim takvimine göre, bugün başlayan propaganda serbestliği ve bazı yasaklar 30 Mart 2019 saat 18.00'a kadar devam edecek.

Buna göre, siyasi parti adayları ile bağımsız adaylar, sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekler.

Adaylar, kendilerini veya partilerini tanıtıcı herhangi bir materyali dağıtabilecekler. Fakat dağıtıcıların yaşının 18 altı olmaması gerekecek.

Bugünden itibaren adaylar, seçim yasaklarının başladığı bu günden itibaren güneşin batmasından 2 saat öncesine kadar hoparlörlerle, halkın huzurunu bozmayacak şekilde propaganda yapabilecekler.

Kamu kurum ve kuruluşlarında seçim propagandası yapmak yasak olacak ve resmi hizmete mahsus araçlar propaganda amacıyla kullanılmayacak.

Seçim büroları sabah saat 09.00'dan akşam saat 23.00'a kadar açık bırakılabilecek. Bürolarda, mevzuata uygun bir şekilde seçim propagandası yapılabilecek ve bürolardaki ilgili broşür ve reklamlar 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'e kadar kaldırılacak. Büroların da belirtilen tarihte kapatılması gerekecek.

YSK'nın söz konusu seçim propagandası ve yasaklarına uymayanlar hakkında işlem yapılabilecek. (İLKHA)