Seçim sonucu Dolar ve Euro'yu nasıl etkiledi?

Resmi olmayan seçim sonuçlarıyla birlikte dövizde hareketlilik başladı
Resmi olmayan seçim sonuçlarıyla birlikte dövizde hareketlilik başladı © REUTERS
© REUTERS
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Seçimler sonrası için cevabı merakla beklenen "Dolar kuru ne kadar oldu?" ve "Euro kuru ne olacak?" gibi sorular, kesin olmayan ilk seçim sonuçlarıyla birlikte cevabını bulmaya başladı.

REKLAM

Seçimler sonrası için cevabı merakla beklenen "Dolar kuru ne kadar oldu?" ve "Euro kuru ne olacak?" gibi sorular, kesin olmayan ilk seçim sonuçlarıyla birlikte cevabını bulmaya başladı. Geçtiğimiz haftayı 4.67 TL seviyesinde tamamlayan dolar kuru, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte verdiği sınırlı tepkinin ardından gece yarısına doğru gerileme eğilimine girdi. Dolar kuru an itibariyle yüzde 1.83'lük düşüşle 4.59 TL seviyesinde seyrediyor.

Kesin olmayan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seçimi kazandığını ilan etmiş bulunuyor. Bu veriler ışığında Euro da yüzde 1.76'lik gerilemeyle 5.35 TL üzerinden işlem görüyor.

Seçimin ardından döviz kurundaki sınırlı hareketliliği değerlendiren analistler, seçim öncesinde yaşanan hareketliliği o dönemde yapılan anketlerde cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalabileceği ve parlamentoda çoğunluğun muhalefet kanadına kayması yönündeki beklentiyle açıklıyor.

Bu arada bazı analistler ise kesin sonuçların açıklanmasını takiben Erdoğan'ın 'resmen' yeni sistemin cumhurbaşkanlığı makamına gelmesi ve buna paralel olarak parlamentodaki çoğunluğun da Cumhur ittifakında yoğunlaşması durumunda piyasaların bu tabloya iyimser bakacağı ve daha olumlu tepkiler vereceği kanaatini taşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Seçim 2018: Erdoğan çifte zafer ilan etti

24 Haziran seçimleri: Kim kazandı kim kaybetti?

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Seçim 2018: Erdoğan'ın çifte zaferi

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilave 18 milyar dolar finansman sağlayacak

Ekonomideki 'U dönüşü' sonrası Merkez Bankası'nın rezervleri artıyor