Bedelli askerlik çıkacak mı ? Yaş sınırı ve ücreti ne kadar olacak ?

Bedelli askerlik çıkacak mı ? Yaş sınırı ve ücreti ne kadar olacak ?
Güncelleme:

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bedelli askerlik konusu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları çerçevesinde seçim sonrası bedelli askerliğin kesin olarak çıkacağı belirtilmişti. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından uzun süredir bedelli askerlik bekleyen milyonlarca genci heyecan sardı.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKAR MI ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce yaptığı açıklamada, "Bedelliyle alakalı da inşallah 24’ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur. Ama ben Bay Kemal gibi Bay Muharrem gibi palavra atamam. Ben Genelkurmay Başkanımı çağıracağım Milli Savunma Bakanımı çağıracağım onlarla beraber oturacağım konuşacağım ve nihai kararımızı da vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de, bedelli askerlik konusunda seçimden 2 gün önce yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI VE ÜCRET NE KADAR OLACAK ?

Kesin olarak hayata geçmesi beklenen bedelli askerlik uygulamasıyla ilgili merak edilen bir diğer konu da bedelli askerliğin yaş sınırı ve ücretin ne olacağı. Geçmiş yıllara baktığımızda bedelli askerlik genel yaş sınırı 28 olarak belirlenmişti. Bedelli askerliğin ücreti ise 2011 senesinde 30 bin lira, 2014 senesinde 18 bin lira olarak belirlenmişti.

2018 yılı bedelli askerlik ücretinin 20-25 bin lira, yaş sınırının 28 olabileceği ancak 25 yaş için de taleplerin olduğu gelen bilgiler arasında.

Seçiniz...

Etiketler bedelli askerlik