Erdoğan'ın umre sevdası hep sandık öncesi depreşiyor

Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan gezisi esnasında yaptığı Kabe ziyareti konuşulmaya devam ederken, arşivlerde küçük bir gezinti Erdoğan'ın ufukta sandık göründüğünde umre sevdasının depreştiğini gösteriyor.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez monarşileri ile buzları eritmek amaçlı resmi gezisinin duraklarından biri Suudi Arabistan'dı. Erdoğan, Suudi Arabistan gezisi esnasında Kabe'yi ziyaret edip umre yaptı. Erdoğan'ın bir bölük askerle yaptığı Kabe ziyareti konuşulmaya devam ederken, arşivler Erdoğan'ın 2011 ve 2015 yıllarında da seçim arifesinde Kabe ziyareti yaptığı ortaya çıkıyor.

YIL 2011: MART SONU UMRE HAZİRAN'DA SEÇİM

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerden üç ay önce, Mart ayının sonunda Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret düzenleyerek ziyaret esnasında Kabe'ye de uğrayarak umre yapmıştı. Resmi ziyaret kapsamında gerçekleştirilen ziyarete Emine Erdoğan, Bilal Erdoğan ve diğer aile fertleri de eşlik etmişti.

2011 seçimlerine damga vuran önemli gelişmelerden biri seçimlerden bir kaç hafta önce MHP'nin önemli isimlerine dönük medyaya servis edilen seks videolarıydı. Siyasetin "kasetlerle" dizayn edildiği 2011 seçimlerinden öncesinde AKP yanlısı medya, Erdoğan'ın umre görüntülerini "Şok şok şok: Erdoğan'ın kaseti ortaya çıktı" diye vererek, önce CHP ardından MHP'yi sarsan "seks kasetleri"ne gönderme yapıyor, Erdoğan'ın ahlaki üstünlüğüne gönderme yapıyordu. MHP, 2011 seçimlerinde oy ve 19 sandalye kaybederek mecliste 53 milletvekili ile temsil hakkı elde etmişti  

YIL 2015: İKİ SEÇİM İKİ UMRE

Erdoğan'ın AKP açısından oldukça sıkıntılı geçen Haziran 2015 seçimleri öncesinde de yine Mart ayında umre yapası geldi. Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Suudi Arabistan'da Kabe'yi ziyaret ederek adeta Kabe'de miting düzenlemişti.


 

Erdoğan, 2015'te seçimlerin ardından Aralık ayının sonunda bu kez AKP içinde huzursuzluk sinyalleri varken ve Ahmet Davutoğlu ile gerilim söylentileri yükseldiğinde soluğu Suudi Arabistan'da almıştı. Yine ihrama girip, yüzlerce asker eşliğinde Kabe'yi ziyaret eden Erdoğan ziyaretini bir kez daha şova çevirmişti. Umre esnasında Erdoğan'ın ekibinin çektiği "selfi"ler gündeme gelmişti.

Erdoğan'ın ziyaretinden tam bir ay sonra bu kez Davutoğlu eşiyle birlikte umreye gitmiş ve "gövde gösterisi" yapmaya çalışmıştı.