Seçim neden yenileniyor? İmamoğlu ve Yıldırım'dan dikkat çeken cevap - Son Dakika
Politika

Seçim neden yenileniyor? İmamoğlu ve Yıldırım'dan dikkat çeken cevap

AK Parti ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir adaylarının katıldığı ortak yayında moderatör Küçükkaya'nın, "Seçim neden yenileniyor?" sorusuna Yıldırım, "Benim oyum bir başka adaya yazılıyorsa bu çalınmadır, bunun başka bir izahı yok" diye yanıt verirken, Ekrem İmamoğlu ise, "CHP oyların sayılmasını istemedi yorumu tamamıyla yanlış bir yorumdur" dedi.

16.06.2019 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilen ve bütün kanallara açık olan ortak yayın saat 21.00'de İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde başladı.

İsmail Küçükkaya'nın "Seçimde oyumu kullandım, 31 Mart yerel seçimlerde hata yapmadım, ikmalim yok. 31 Mart'tan sonra seçimin iptaliyle karşı karşıya kaldım. 23 Haziran'da yine oy kullanacağım. Biz bu seçime niye gidiyoruz?" sorusunu yanıtlayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sizin oylarınız sayılırken, birtakım garip işler oldu, şaibe karıştı. Nitekim YSK'da bütün bu durumu değerlendirerek seçimi sahici olması sıfatıyla yenilenmesine karar verdi. Bizim tercihimiz, bu seçimin yenilenmemesiydi, bunun için çok çabaladık. CHP bu konuda bize yardımcı olmadı, yenilenme yönündeki talebi kabul etmediler. Keşke oyların tamamı sayılabilseydi, o zaman hiç kimsenin kafasında bir tereddüt şüphe kalmayacaktı. Bir daha İstanbulluları 23 Haziran için yormayacaktık, onların planlarını hedeflerini değiştirmek zorunda kalmayacaktık. Bu seçimde oylar çalındı, ne demek istiyorum. oylar sayıldı sayılmaya başlandı, yüzde 10 sayıldı 29 binlerde 13 bin 729'a düştü. Bu da gösteriyor ki geriye kalan yüzde 90 sayılsa bu seçimin sonucu değişirdi. Bunun için oyların tekrar sayılmasını çok istedik, bu konuda da bir dirençle karşılaştığımız için saydıramadık. Onu bulacak olan YSK'dır. Çalma işi örnekle anlatayım, size yolda gidiyorsunuz birisi cüzdanınız çekti, polise gider cüzdanım çalındı dersiniz. Benim cüzdanım yer değiştirdi demezsiniz. Oyların yer değiştirmesi çalınması anlamına geliyor. Benim oyum bir başka adaya yazılıyorsa bu çalınmadır, bunun başka bir izahı yok. Sayımlarda bu ortaya çıktı. YSK bu delilleri dikkate alarak bu seçimin yenilenmesine karar verdi" dedi.

"CHP OYLARIN SAYILMASINI İSTEMEDİ YORUMU TAMAMEN YANLIŞTIR"

İsmail Küçükkaya'nın sorusuna ise Ekrem İmamoğlu, "YSK verdiği bir kararı seçimin yenilenmesini istedik, seçimin sayılmasını istedik CHP istemedi yorumu tamamıyla yanlış bir yorumdur. Öncelikle şunu söyleyeyim. 31 Mart gecesi saat saat hatırlayalım. Öncelikle yaklaşık bir saat olmadı ki seçim kapanalı televizyon kanallarının bir kısmı yasakları çiğneyerek bir süreç başlattı. Anadolu ajansından 2 saat 30 dakika yayın alamıyoruz diye yayın yaptınız bu 12 saate kadar sürdü. Oyların yüzde 98 geldi kafa kafaya geldiği andan itibaren sayın yıldırım ben seçimi kazandım diye açıklama yaptı. Tam 23.25 açıklama yapıldı, ne tesadüftür ki Anadolu Ajansı veri yayınını kesti. Sayın il başkanı AK Parti adına açıklama yaptı, 30 bin 86 sandığa göre, 4.35'te 3 bin 870 oyla seçimi kazandık dedi. Ondan yaklaşık 2 saat önce verilerle 30 bin 86 sandığa göre biz kazandık dedik. O günün sabahında YSK başkanı açıklama yaptı. 29 binden indi diyor, tutanak burada 24 bin 57'den indi. Burada şunu unutmamaları lazım, birkaç aşaması var. 24 bin 57 oyla başlayan süreç günün sonunda 13 bin 729'a indi" diye yanıt verdi.

Seçim neden yenileniyor? İmamoğlu ve Yıldırım\'dan dikkat çeken cevap

Son Dakika Politika Seçim neden yenileniyor? İmamoğlu ve Yıldırım'dan dikkat çeken cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi
    17:34 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Mitinge AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Büyükkılıç, hizmet ve yatırım dolu 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, vatandaşların hizmetkarı olmak için mücadele ettiklerini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Cumhur İttifakı'nın başarısına dikkat çekti.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu
    17:32 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Tugay, sanayi sitelerinin şartlarının iyileştirilmesi ve kentin sağlıklı şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde Coşkuyla Karşılandı
    17:29 CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde Coşkuyla Karşılandı

    CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan bir etkinlikte hemşehrileriyle buluştu. Akın, konuşmasında halka hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayarak, seçim sürecinde yaşanan olaylara değindi ve şeffaflık ilkesine vurgu yaptı. Ayrıca, tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti ve sandığa sahip çıkmalarını istedi.

  • Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    17:29 Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Alp, yaptığı konuşmada mahalleye yapılacak yatırımlardan bahsetti ve destek istedi.

  • Murat Kurum: İstanbul'da deprem endişesi kalmayacak
    17:25 Murat Kurum: İstanbul'da deprem endişesi kalmayacak

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Sultanbeyli'de düzenlenen mitingde, "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek.


Advertisement