131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SEÇİM GÜNÜ NELER YASAK?

22 Haziran 2018, Cuma 06:30

     


24 Haziran’da saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı. Ayrıca emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse silah taşıyamayacak. Çay bahçeleri de oy verme günü kapalı olacak.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla, 24 Haziran’da ülke genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili olarak, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları uyarınca, umuma açık yerler ile ilgili olarak uyulacak esaslar duyuruldu. Aliağa İlçe sınırları içerisinde bulunan işyerlerinin, seçimlerin sağlıklı ve huzur içerisinde yapılabilmesi için, kanun ve YSK kararları ile belirlenen esaslara göre hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Eğlence yerleri kapalı olacak

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasak. Bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilecek. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

İçki satılması, içilmesi yasak

24 Haziran 2018 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesinin yasak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak. Oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına ve açıklanan kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00’ den sonra düğün yapılabilecek. Çay bahçeleri de oy verme günü kapalı olacak.

Üç aydan altı aya kadar hapis cezası

Oy verme günü, oy verme müddetince, umuma açık yerlerde ispirtolu içki verenler, satanlar veya içenler veya herhangi bir suretle açık veya kapalı şişelerde ispirtolu içki satanlar veya alanlar üç aydan altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Silâh taşıma yasağına aykırı hareket edenler hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde, 25 günden az olmamak üzere adlî para cezası verilecek. Fiilin diğer kanunlara göre daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturması halinde, bu kanunlara göre verilecek ceza üçte biri oranında artırılacak. Kovuşturma ve soruşturma usullerini gösteren maddedeki yasaklara aykırı hareket edenler hakkında da altı aydan bir seneye kadar hapis cezası hükmolunacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler