19 Nisan 2024 Cuma

SDÜ VE ISUBÜ’NÜN DOĞU VE BATI KAMPÜSLERİ YENİ ASFALTINA KAVUŞTU

SDÜ VE ISUBÜ’NÜN DOĞU VE BATI KAMPÜSLERİ YENİ ASFALTINA KAVUŞTU

Isparta

Isparta Belediyesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında yapılan protokolle, doğu ve batı kampüsleri ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi bölgesinde 26 bin metrekarelik asfalt çalışması yapıldı.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (ISUBÜ) doğu ve batı kampüsleri içerisinde yer alan yaklaşık 4 km’lik yolda SDÜ ile yapılan protokol kapsamında asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda bir yandan şehir merkezinde altyapı ve asfalt çalışmaları tüm hızıyla sürerken, diğer taraftan da belediye ve kurumlar arasında yapılan protokoller kapsamında bu bölgelere de hizmetler gerçekleştiriliyor.

Daha önce şehrin ekonomik hayatına katkı sunan Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde, yönetim kurulu ile belediye arasında yapılan protokolle OSB’de yaklaşık 78 bin metrekarelik bir alanın asfaltı Isparta Belediyesi tarafından dökülmüştü.

Yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında da 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesinde 20’nin üzerinde okulun bahçesi Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce asfaltlanmış, bahçe düzenlemeleri gerçekleştirilmiş, belli noktalarda da tadilatlar gerçekleştirilmiş ve son olarak da okul bahçeleri temizlenmişti.

Son olarak ise Isparta Belediyesi ile SDÜ arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında, SDÜ ve ISUBÜ’nün doğu ve batı kampusu içerisinde kalan yaklaşık 4 km’den oluşan, toplam 26 bin metrekarelik alanda asfalt çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin arka tarafında bulunan yol ile yine doğu ve batı kampüslerinde bulunan ve asfalt ihtiyacı olan noktalar yapılan protokol kapsamında bitirildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kurumlarla her zaman iç içe olduklarını ve ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını söyledi. Bu kapsamda daha önce OSB’de 78 bin metrekarelik alanda asfalt çalışmalarının yapıldığını, okul bahçelerinin asfaltlandığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, son olarak da yine karşılıklı işbirliği ve diyalog kapsamında SDÜ ile yapılan protokolle doğu ve batı kampüslerinin asfalt çalışmalarının bitirildiğini söyledi.

SDÜ ve ISUBÜ’nün şehrin bilim yuvası olduğunu ve şehir dışından gelen on binlerce öğrencinin doğu ve batı kampüslerinde öğrenim gördüğünü aktaran Başkan Başdeğirmen, “Yaptığımız çalışmaların geleceğimiz olan gençlerimize, onları yetiştiren akademisyenlerimize ve idari personelimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim bizim için en öncelikli konulardan birisidir. Bu kapsamda SDÜ’müz ile yaptığımız protokolle, işbirliği içerisinde üniversitelerimizin kampüslerinin asfalt çalışmalarını bitirdik. Yine bu kapsamda Çünür Yenişehir bölgesinden Araştırma ve Uygulama Hastanesine arka bölümden ulaşan yolumuzun da asfaltını gerçekleştirdik. Böylelikle vatandaşlarımızın da hastaneye ulaşımlarında rahatlık sağlamış olduk” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Alışamadık

24 Ekim 2019 Perşembe 12:38

İki üniversite tek kampüs. Üniversitenin bölünmesine hala alışamadık. Ankara'daki ve Isparta'daki Müsebbiplerine duyurulur.

Ayıptır

23 Ekim 2019 Çarşamba 22:57

Bugün güvenlik çoçukların çilesi neydi öyle bunların müdürü ne iş yapar trafik polisi gibi dikildi çoçuklar vallahi ayıp

Doğru degilmi

23 Ekim 2019 Çarşamba 22:55

Usunu sözde bir üniverste değilse kendi kampüsü olmalı.

ezo

23 Ekim 2019 Çarşamba 10:21

SN Başkanın çünür ANADOLU arasını asfaltlayın trafik rahatlar.Bu cahil aklımla görüyorum O YÜKSEK MAKAMLAR dan göremiyormusunuz acaba....

ısparta sevdalısı

23 Ekim 2019 Çarşamba 09:34

HIZIRBEY MAH. BOZUK BİRDÜNYA YOL VAR ÖNCE ORALARI YAPIN TABİ MAHALLE ARALARI KASADAN GİDİYOR

Güzel algı :)

22 Ekim 2019 Salı 21:53

Asfaltın parasını üniversite ödüyor. Bence bu detayında bir zahmet söyleyin. Gören de eğitime destek Bld kendi bütçesinden yapıyor gibi haber yapılıyor.

xxx

22 Ekim 2019 Salı 20:06

Sanki bedava yapıyor. Karşılığında aldığı parayı da açıklasın madem.

Sdü

22 Ekim 2019 Salı 17:02

Birde kasis yapılsaydı iyi olurdu.Gençler ralli yapar şimdi ****arda. Birde asfalt dökülen yol MYO yolu

Farkında seçmen!!!!! Den yorum

22 Ekim 2019 Salı 15:47

Vaadlerin talkipçisiyiz ve prıjelerin raylı sistem dereboğazı yoluna dönmesin başkanım

Doğrular

22 Ekim 2019 Salı 14:58

Arka yoluda yapsanız lütfen Çünür e seraların oradan gitmeliyiz ana yolda çok trafik olmasın..

vatandai

22 Ekim 2019 Salı 14:00

Doğu kampusu hastane-ısparta arası dönüşte otobüs ve araçlar çünürün içinden geçmek zorunda kalıyor trafik tıkanıyor yıllardır...çünüre girmeden anayola bi bağlantı yapılamaz mı ?

301. Ispartalı

22 Ekim 2019 Salı 13:47

Sayın Başdeğirmen'in verdiği bu önemden SDÜ'nün haberi var mı? Ya da şöyle sorayım Başdeğirmen'in önemsediği kadar SDÜ eğitimi önemsiyor mu?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR