Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ Rektörü Çarıkçı Gazetecilerle buluştu

SDÜ Rektörü Çarıkçı Gazetecilerle buluştu

ISPARTA 16.01.2020 13:43:00 0
SDÜ Rektörü Çarıkçı Gazetecilerle buluştu
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Isparta’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.
 
Bugün saat 10.30’da Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen programa; SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın yanı sıra Isparta Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Başkanı Şevket Karahan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Fakülte Dekan Yardımcıları ve Gazeteciler katıldı.
ÇARIKÇI; “GÜÇLÜ BASIN, GÜÇLÜ
DEMOKRASİNİN TESİSİNİ SAĞLAR”
Programda bir konuşma yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, konuşmasının başında demokratik ülkelerin vazgeçilmezlerinden birinin de bağımsız basın olduğunu dile getirdi. Rektör Çarıkçı, üniversitenin kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, Isparta basını ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahvaltı programının aslen 10 Ocak günü planlandığını ancak çeşitli sebeplerle bugün gerçekleştiğini ifade eden
Rektör Çarıkçı, konuşmasının devamında; “Güçlü gazeteci ve güçlü basın, güçlü demokrasinin de tesisini sağlamaktadır. Toplumun gelişiminde ve kalkınma sürecinde basın çalışanlarının desteği son derece önemlidir. Basınımızın günümüzde internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş olması tek yönlü bilgi paylaşımından çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşması bilgi akış hızını ve etkisini de daha da arttırmıştır. Basınımız bu yönüyle ülkemizin ve Isparta’mızın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olan en önemli kurumlardandır ve bu kurumun temsilcileri olan değerli basın mensuplarıdır” diye konuştu.
“ISPARTA BASININA DESTEKLERİNDEN
DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
SDÜ’ye her alanda desteklerini esirgemeyen Isparta basınına bu doğrultuda teşekkürlerini de ileten Rektör Çarıkçı; “Siz değerli basın mensuplarıyla bu güne kadar farklı yerlerde tanışma ve konuşma fırsatım oldu. Bizleri kırmayıp davetimize katılım gösterdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde göreve başladığımız günden bu yana Üniversitemize verdiğiniz destekten dolayıdır. Üniversitemizin haberlerine her daim yer veren ve bizlerin gözü, kulağı olan değerli basın mensuplarımıza minnettarız. Çalışma koşullarınız her ne kadar zor olsa da büyük özveri göstererek çalıştığınız görevinizde sizlere başarılar diliyorum” dedi.
 “BU HASTANE
TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR”
Ardından SDÜ hakkında ve özellikle kahvaltının yapıldığı mekan olan ‘Engelli Hastalar İçin Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hakkında bilgi veren Rektör Çarıkçı; “Engelli Hastaların Ağız ve Diş Sağlığı Tedavisinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde bedensel ve zihinsel engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerinin tedavi sürecini kolaylaştıracak. Şuan içinde bulunduğumuz Engelli Hastalar İçin Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz projesini hayata geçirdik. Ülkemizde ilk kez Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan bu Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde hasta kabulüne de başlamış bulunuyoruz” dedi.
KARAHAN; “BİLİM VE BİLGİNİN
DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan da programda yaptığı konuşmada, Isparta basını olarak her zaman bilim ve bilginin destekçisi olduklarını belirterek; “Sayın Rektör hocamıza ve Dekan hocamıza bu nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Desteğimiz her zaman sürecek” dedi.
HASTANEYİ GAZETECİLERE GEZDİRDİLER
Programda daha sonra; Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul ile Fakülte yetkilileri, Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini gazetecilere gezdirerek birimlerde bilgilendirme yaptılar. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °