Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Sazlı-Akbaş Güreşlerine Yoğun İlgi

Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13. kez düzenlenen Sazlı-Akbaş festivali yoğun ilgiyle düzenlendi.

Sazlı-Akbaş Güreşlerine Yoğun İlgi
7 Haziran 2019 15:31

Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13. kez düzenlenen Sazlı-Akbaş festivali yoğun ilgiyle düzenlendi.

Festival İstiklal marşı ve saygı duruşuyla start aldı ardından kuran dinletisiyle devam etti. Sazlı- Akbaş Derneği tarafından düzenlenen Bahattin Çelik öncülüğünde gerçekleşen festival binlerce vatandaşı ağırladı.

Her yıl binlerce kişinin katıldığı festivalde güreşler yapıldı, keşkekler yenildi ve kıyasıya ağalık yarışları yapıldı. Keşkek ikramının ardından keşkek ağalığı yapıldı ve Keşkek ağalığını Mevlüt Çakır 6,500 TL’ye aldı. Güreş Ağalığı ise 22,000 TL’ye Hasret Kara tarafından alındı.

Sazlı-Akbaş Güreşlerine Yoğun İlgi

Festivale Sinop Valisi Köksal Şakalar, Ak parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ak parti Sinop İl başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Merkez ilçe başkanı Faruk Şanoğlu, çok sayıda ünlü iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kıyasıya geçen güreşlerde minikler ve büyükler ter döktü izleyenlere doyasıya güreş keyfi yaşattı. Ufak tefek sakatlanmaların yaşandığı güreşte hırs ve güç ön plandaydı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ SAZLI-AKBAŞ

Sazlı-Akbaş Güreşlerine Yoğun İlgi

Her yıl üzerine bir yenilik ekleyerek 13 yıldır dolu dolu festival organizasyonu düzenleyen Sazlı- Akbaş ekibi birlik, beraberliğin kardeşliğin en güzel simgesi haline geldiler.

Tertemiz pırıl pırıl yürekleriyle tek amaçları köylerine doğup büyüdükleri topraklarına güzel hizmetler yapabilmek olan Sazlı-Akbaş köyü derneği herkesten tam not aldı.

Vefanın en güzel örneği olan doğup büyüdükleri topraklardan ekmek davası için büyükşehirlerde hayatlarını sürdüren Sazlı- Akbaş derneği yönetimi geldikleri hangi noktada olursa olsun, asla geldikleri yeri unutmayarak örnek oldular.

Sazlı-Akbaş Güreşlerine Yoğun İlgi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.