Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SAYAÇLARI KENDİ ÜRETECEK

SAYAÇLARI KENDİ ÜRETECEK

“Haberimiz Yankı Buldu”

 

 

Su sayaçları üzerine yaptığımız haberimiz Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yankı buldu ve Başkan Güler, su sayacı üretimi için harekete geçti.

Kartlı elektronik sayaçlardan vazgeçildiği haberimiz üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kartlı elektronik sayaç üretimi için düğmeye bastı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla birlikte OSKİ Genel Müdürlüğü “Su Ver 2020” adı altında bir proje geliştirilerek elektronik su sayacı üretimi için düğmeye bastı.

YILLIK 50 BİN SAYAÇ ÜRETİLECEK

Proje kapsamında günümüz teknolojisine uygun modern ve gelişmiş sistemle donatılmış sayaçlar ile abonelere daha kaliteli hizmet verilmesi hedefleniyor.  İstihdama da katkısı olacak proje ile yıllık 50 bin adet sayaç üretilmesi planlanıyor.

 

SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Elektronik kartlı sayaç hizmeti veren özel firma ile olan sözleşmesini iptal eden OSKİ Genel Müdürlüğü abonelerine geçici olarak mekanik sayaçlarla hizmet verecek. Sayaç üretimi yapıldıkça, montajı geçici olarak yapılan sayaçlar sökülerek yerine elektronik su sayaçları takılacak. Bu sayede elektronik kartlı sayaçlarla ilgili yaşanan teknik sorunların önüne geçileceği gibi abonelerin içme suyu tüketimlerini ölçen ve faturalandıran elektronik su sayacı ile tesisatlardaki kayıp ve kaçaklar azaltılarak suyun daha verimli kullanılması sağlanacak.

Elektronik kartlı sayaçların üretilmesinin ardından montaj, servis, bakım ve onarım hizmetleri ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan ORYAZ tarafından yerine getirilecek. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı