Tgrt Haber
20 Şubat 2019 11:17

Savunma Sanayii Başkanı Demir, S-400'ler için tarih verdi

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Rusya ve ABD tarafından da yakından takip edilen S-400 ve Patriot hava savunma sistemleriyle ilgili açıklama yaptı.. Demir, "S-400'ler kurulumla beraber Ekim ayında hazır olacak" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, S-400'ler için tarih verdi
savunma

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Rusya'dan S-400  teslimatlarının Temmuz 2019'da başlayacağını söyledi.   

Demir, "Ekim gibi de sistem aktif olmuş olacak. İki sistem var,  ikinci sistemin takvimi ötelenmiş durumda, herhangi bir sıkıntı yok." dedi.    

Türkiye'nin ikiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu  daha önce söylediklerini belirten Demir, Patriot ile ilgili görüşmeler olduğunu, çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Demir, "ABD’den Patriot talebimiz vardı, 1,5 yıl sonra geri dönüş oldu. Görüşmeler  devam ediyor, açıklığa kavuşması gereken konular var. Teklifin  içeriğini ve detayları olduğu gibi kabul etmemiz mümkün değil. Hızlı  bir trafik var." şeklinde konuştu.   

Demir, Türkiye'nin bir tercih yapma durumunda kalması halinde ne olacağı yönünde bir soruya, "Konunun teknik yönüyle ilgeniyoruz  biz. Sorumluluğumuz bu alanda. Bunun dışındakiler diğer karar  vericilerle ilgili. Biz kendi görüşme masamızda bunlara girmiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...