Yıldıray da Tuncay dedi

Yıldıray Oğur ifadesinde, Tuncay Opçin'in Taraf’a belge taşımakla kalmadığını, Taraf Gazetesi’ne haber de getirdiğini söyledi.

Yıldıray da Tuncay dedi

Balyoz’da kumpas iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Baransu’ya bavul dolusu belge verdiği belirtilen Tuncay Opçin’in, Baransu askere gittikten sonra da Taraf Gazetesi’ne belge taşıdığı öğrenildi.

Star gazetesinden Kemal Gümüş'ün haberine göre; Yıldıray Oğur’un ifadesinde, Tuncay Opçin Taraf’a belge taşımakla kalmadığını, Baransu askere gittikten sonra onun boşluğunu kendisi doldurarak Taraf Gazetesi’ne haber de getirdiği söyledi. Gazeteci Oğur’a, ifadesi alınan Baransu’nun eşi E.K’nin, “içinde Devletin güvenliği ve askeri yararları açısından çok gizli belgelerinde bulunduğu Balyoz Darbe Planına konu belgelerin Tuncay Opçin tarafından Mehmet Baransu’ya yayınlaması için belge ve para verdiği” iddialarının sorulması üzerine o dönemde şahit olduğu çarpıcı bilgiler verdi.

BELGELERİ DIŞARIDA TESLİM EDİYORDU

Mehmet Baransu’nun askerlik görevi nedeniyle gazeteden ayrılmasına rağmen gazeteye haber gönderdiğini ve bu haberlerin yayınlanmaya devam ettiğini belirten Oğur, “Gönderdiği haberleri de Tuncay Opçin üzerinden alıyorduk. Taraf Gazetesine yakın kafelerde Tuncay Opçin ile 5 ya da 6 kez gazetenin bilgisi dahilinde ve Mehmet Baransu’nun yönlendirmesi ile ben de buluşmuştum. Bu buluşmalar Balyoz haberlerinden önce Baransu’nun askerlik yaptığı dönemde olmuştu” dedi.

NEDEN GETİRİYORDU BİLMİYORUZ

Bu buluşmalarda Opçin’in kendisine gazetede yayınlanması amacıyla belgeler verdiğini de anlatan Oğur ifadesinde şunları söyledi: “Haber olabilecek belgeleri kendisinden almıştım. Ben Tuncay Opçin ile Mehmet Baransu arasındaki ilişkinin detaylarını bilmiyorum. Belgeleri de nereden getirdiğini bilmiyorum.”

BELGELERDEN ŞÜPHELENİNCE OPÇİN SAVUNURDU

Taraf gazetesinde yayınlanan sözde Balyoz darbe girişimi belgeleri ile ilgili bazen açıklanması gereken durumlar olduğunda bu durumu Mehmet Baransu yerine Tuncay Opçin’in açıklığa kavuşturmaya çalıştığı da ortaya çıktı. Balyoz belgelerinin Taraf gazetesinde yayınladığı dönemde gazetede çalışan isimlerden biri olan Yıldıray Oğur tanık sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifaddesinde 20 Ocak 2010 yılında Balyoz ile ilgili Tarafın haberinden sonra haberin doğruluğundan şüphelendiklerini ve bunun içinde gazetenin Baransu’dan açıklama istediklerini anlattı.

OPÇİN VE BARANSU ARASINDAKİ BAĞ

Oğur, aynı gün Tuncay Opçin’nin gazete ile irtibata geçerek belgelerdeki çelişkileri açıklamak üzere gazetenin altındaki kafeteryaya geldiğini anlatarak haberi de Opçin’in savunduğunu söyledi. Mehmet Baransu’nun eski eşi E.K’nın savcılık ifadelerinin ardından Tuncay Opçin ile Mehmet Baransu arasındaki ilişkiyi gözler önüne seren Oğur şunları söyledi:

GAZETE DIŞINDA BULUŞULUYORDU

“20.01.2010 tarhinde Balyoz darbesi ile ilgili yaptığımız haberde Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’nin ismi de geçmişti. TGB, Taraf’ta yayınladığımız bu haber nedeniyle bir açıklama yaparak, derneklerinin 2007 yılında kurulduğunu bu nedenle 2003 yılında oluşturulan Balyoz Darbe Planında yer alamayacağını bildirmişti. Bu açıklamanın üzerine gazetede Balyoz darbe planları ile ilgili derin şüpheler oluştu. Haberin doğruluğundan biz de şüphelenince gazeteden Mehmet Baransu aranarak bu konuda ne diyeceği sorulmuştu. Aynı gün Tuncay Opçin gazetenin altında bulunan kafeteryaya geldi. Opçin, benimle konuşarak bana bir CD verdi ve haberde geçen TGB’nin aslında Türkiye Gençlik Birliği Derneği olduğunu söyleyerek haberin doğruluğunu savundu.”

Odatv.com

yıldıray oğur tuncay opçin taraf Balyoz belge mehmet baransu kumpas arşiv