21 Ocak 2018 11:02

Erdoğan'dan Afrin operasyonu protestolarına gözdağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik operasyona tepki gösterenleri 'Meydanlara çıkarsanız güvenlik güçlerimiz boynunuzdadır' diye tehdit etti.

Paylaş

Partisinin İl Kadın Kolları Kongresi için Bursa'ya giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı 'Savaşa hayır' diyenleri hedef aldı.

Savaş karşıtlarını "HDP, KCK çağrı yapıyor" sözleriyle belli siyasi parti ve örgütlerin şemsiyesi altına alarak tanımlamaya çalışan Erdoğan, "Ey HDP nerede meydanlara çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede" dedi.

Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çağrı yapılan eylemler için "Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir milli mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz, bu böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok" dedi.

'BURADA ŞEHADET DE OLUR, GAZİ DE OLUR KAN DA'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarının belli kısımlarını da eleştiren Erdoğan, "Yok kan dökülmesin falan filan… Burada şehadet de olur, burada gazi de olur kan da olur" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından  öne çıkan diğer noktalar şöyle:

*Evet uçaklarımız havalandı ve bombalamaya başladı. Ve şimdi kara harekatı devam ediyor. Durmak yok. Bugün bazı haberler aldım KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Ve şu anda Diyarbakır’dra kongre yapıyorlar. Aldığım haberler kimseyi bulamamışlar. Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede" diye konuştu.

*Biz yerli ve milli bir operasyon yapacağız. Siz bizi içimizden vuracaksınız öyle mi? Nasıl dağdakileri ortaya çıkardıysak sizi de öyle bırakmayız. Rabbim Mehmetçiğimizin, polisimizin, güvenlik korucularımızın yardımcısı olsun.  Dün, bugün namazlarda bütün Müslümanlar duadaydı.  Afrika’da bile Müslümanlar duadaydı. Yalnız değiliz be. Her şey bir tarafta Allah bizimle beraber.

*Şu anda havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi dualarınızla yalnız bırakmayın. ÖSO’yu dualarınızla yalnız bırakmayın. Tüm gece Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımızla temas halindeyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Benim sizden isteği şu biz rabiamızı unutmayalım. Bu rabianın içeriği çok önemli. Burada ayrılık yok, birlik var. Tek millet var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Kent Konseyleri Birliği kuruldu

SONRAKİ HABER

Ağbaba: Kamu kurumları Alevilere hakarette yarışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...