R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni arzular ve hız gündemimize giriyor. Ayrıca, rekabet duygusunun keskinleştiği ve hileli koşulların artabileceği bir sürece giriyoruz.

4 Mart itibarı ile Mars İkizler burcuna ilerledi ve 23 Nisan’a kadar da bu burçta kalacak. Bu burçta Mars sözel ve zihinsel alanda, iletişimde ve yolculuklarla ilgili konularda daha olaylı, daha tartışmalı koşullara işaret eder. İkizler hava elementinde, rasyonelliğin ve hızın öne çıktığı bir burçtur ancak Mars’ın kopartıcı ve kesici enerjisi fikirlerde, genel olarak iletişimde daha keskin ve kolayca şiddete dönüşen durumlara yol açacaktır. Rekabet duygusunun keskinleştiği ve hileli koşulların artabileceği bir sürece giriyoruz. 16 Mart-4 Nisan tarihleri arasında ve özellikle 24 Mart’e yakın tarihlerde yanlışlıklar, hileli durumlar, kötü bir iletişim ya da organizasyonun neden olabileceği sıkıntılara, dikkatsizliklere karşı daha hazırlıklı olmalıyız. Benzer şekilde 9 Nisan’da kare açı yapan Mars ve Neptün, genellikle kötü niyetli, yıpratıcı ve zayıflatıcı koşullara işaret etmekte. Bu dönem, genel olarak ülkemiz açısından da gizli, saklı durumlara, yıkıcı olabilecek terör girişimlerine işaret edebilir. Arka planda tasarlanan koşullara özellikle dikkat etmek gerekecektir.

Haberin Devamı

Mars’ın daha olumlu açılar kurduğu 14 ve 17 Nisan tarihlerinde ise hızlı hareket etmek, düşüncelerimizi ortaya koymak ve inandırıcı olmak yönünde daha şanslıyız. Bu tarihlerde gelişen fırsatlardan daha kolay yararlanabileceğiz. Zekanın, organizasyonun ve hareketin öne çıktığı konularda daha hızlı sonuçlar elde edebiliriz. Mars’ın bu geçişi yükselen burçlarımızı göre de farklı farklı sonuçlar getirecek. 23 Nisan’a kadar hangi konulara dikkat etmek gerekiyor ? Aşağıda kısaca özetledim.

Yükselen burcunuza göre

Yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde yakın çevrenizdeki hızlılığa, değişikliklere ve tartışma çıkarabilecek konulara, kardeşlere, komşulara dikkat etmelisiniz. Düşüncelerinizde daha cesur ve girişken olabileceğiniz gibi, gereksiz ve yıkıcı sözler de ortaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğa ise bu dönemde fazladan harcamalar birikimlerinizin erimesine neden olabilir. Masraflar artıyor olabilir. İş ve para kazanma yönünde daha fazla çaba sarfedebilirsiniz. Acele ile yapılan alışverişlerden kaçının.

İkizler ise bu dönemde yeni adımlar, cesaret ve yeni başlangıçlar dikkat çekmekte. Beklemede kalmayacağınız ve öne çıkacağınız görülüyor. Enerjinizi ve cesaretinizi olumlu yönde kullanmalısınız. Fiziksel risk taşıyan işlere, aşırı hıza ve dikkatsizliklere çok önem vermek gerekiyor.

Yengeç ise bu dönemde dedikodular, zihinsel endişe yaratan durumlar dikkat çekebilir. Gizli düşmanlıklar ya da yeteri kadar uyanık olmadığınız durumlar yüzünden kendinizi zorda hissedebilirsiniz. Düşüncesizce adımlar atmamalısınız.

Aslan ise bu dönemde gruplar ve arkadaşlıklar içinde daha serinkanlı düşünmeye dikkat etmelisiniz. Sosyal alanda ve niyetleriniz yönünde daha girişkensiniz. Ancak yanlışlıklar hayal kırıklıklarına da yol açabilir.

Başak ise bu dönemde mesleki alanda daha fazla cesaret ve girişime ihtiyacınız olacak. Çok şey başarabilirsiniz ancak hazırlıksız olmak hatalara yol açabilir. Kendinizi ispat etmek yönünde çaba sarfedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise bugünlerde uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda daha girişimci ve mücadeleci bir tavır içine girebilirsiniz. Akademik alanda ya da medyada olanlar açısından gergin ve tartışmacı durumlar ortaya çıkabilir. Kardeşlerle ilgili konularda da zorlanmalar olabilir.

Akrep ise bu dönemde finansal alanda, ortaklı işlerde, miras ya da borçlar konusunda daha özenli olma gereği var. Kimi zaman sağlık alanında operasyonlar gündeme gelebilir. Birikimlerinizi daha iyi korumaya bakmalısınız.

Yay ise bu dönemde evlilikte, karşılıklı konularda, kimi zaman karşıtlık ya da düşmanlık içerebilecek durumlar içinde daha dengeli olmaya bakmalısınız. Ortaklıklar yönünde daha çok çaba sarfedebilirsiniz.

Oğlak ise bu dönemde sağlık ve iş ortamındaki konulara daha özenli yaklaşmak gerekebilir. Bedensel açıdan kendinizi daha çok yorabilirsiniz. Zihinsel açıdan yorucu bir iş, bir proje üzerinde de duruyor olabilirsiniz.

Saka ise bu dönemde yaratıcı alanda, kendinizi sergilemek konusunda oldukça istekli ve hevesli olabilirsiniz. Aşkta hararet artabileceği gibi tartışmalar da gündeme gelebilir. Çocuklarla ilgili gelişmeler sizi harekete geçirebilir.

Balık ise bu süreçte iş hayatında bitişler, sonlanmalar gündeme gelebilir. Enerjinizi daha çok özel hayatınıza ve eve yöneltebilirsiniz. Evde daha fazla hareket ve meşguliyet gündeme gelebilir.