Saudi Aramco, Apple'ı Sollayarak Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu (Yine)

198
41
32
11
10
Apple'ın eylül ayında yüzde 17 değer kaybetmesini takiben yüzde 1,1 değer artışı yaşayan Saudi Aramco, bir kez daha dünyanın en değerli şirketi oldu. Yine de iki şirket arasındaki fark minimal seviyede ve durum kısa sürede yine değişebilir.

Saudi Arabian Oil Company ya da bilinen ismiyle Saudi Aramco, ABD’li teknoloji devi Apple’ın hisse senetlerinde büyük bir düşüş gerçekleşmesinin ardından bir kez daha dünyanın en değerli şirketi oldu. 

Brent petrol fiyatı 40 dolar seviyelerine kadar düşmesine rağmen Saudi Aramco’nun piyasa değerinde yüzde 1,1 artış görüldü. Bu artışa Apple hisselerindeki düşüş de eklenince Suudi Arabistan merkezli petrol şirketi, dünyanın en değerli şirketi unvanını geri almış oldu.

Aralık 2019'dan bu yana Saudi Aramco ile Apple hisselerindeki değişim

apple saudi aramco

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple hisseleri sadece eylül ayı içerisinde yüzde 17 düşüş gördü. Bu da değeri 2,3 trilyon dolara kadar çıkan Apple’ın piyasa değerinin 1,9 trilyon dolar seviyesine düşmesine neden oldu.

Bir teknoloji şirketi olan Apple ile petrol şirketi olan Saudi Aramco, tüm dünyada piyasa değeri 2 trilyon doları aşan iki şirket konumundalar. Saudi Aramco, geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen halka arzın hemen ardından değeri 2 trilyon doları bulan ilk şirket olurken; Apple da geçtiğimiz temmuz ayında 2 trilyon piyasa değerine ulaşmış, ardından da Saudi Aramco’yu geride bırakarak bir kez daha dünyanın en değerli şirketi olmuştu.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-14/oil-giant-aramco-regains-top-spot-from-apple-as-tech-rally-fades
198
41
32
11
10
Emoji İle Tepki Ver
198
41
32
11
10