Sakarya Üniversitesi’nde de örgütlenmesi bulunan 1907 UNİFEB, görmezden gelme projesi ile görme engellilere maç anlatıyor.

Projeye ilk olarak 2015 Kasım ayında Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe Doğuş-Trabzonspor basketbol karşılaşması ile başlayan 1907 UNİFEB, görme engellilere maç esnasında anlık seslendirme yapıyor.

Sakarya Üniversitesi Öğrencileri de Anlatıyor

Proje bu tarihten itibaren THY sponsorluğuyla Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid maçı dâhil olmak üzere 29 maçta gerçekleştirildi. Spor Toto Süper Lig 2. haftasında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında ise ilk kez futbol maçında görme engellilere seslendirilmesi yapıldı.

Sakarya Üniversitesi öğrencisi 1907 ÜNİFEB Projeler Komitesi Üyesi Barış Genç, “Projeyi ilk olarak ÜNİFEB Kadir Has Üniversitesi örgütlenmesi gerçekleştirdi. Zaten 1907 ÜNİFEB olarak birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Bu proje komite olarak dikkatimizi çekti ve bu duruma geldi.” dedi.

Olabildiğince çok görme engelliye dokunmak istiyoruz

1907 UNİFEB Projeler Komitesi Sorumlusu Efe Bayraktar, “Bundan sonrasında elimizden geldiğince tüm branşlarda projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Daha geniş bir kitleye ulaşarak olabildiğince çok görme engelliye dokunmak istiyoruz. Bu projenin tüm spor ve taraftar organizasyonlarına örnek olmasını diliyoruz. Umarız her renkten görme engelli bu proje aracılığıyla hem sahada olup biteni anlık olarak anlama hem de sporun heyecanını yerinden yaşama imkanına sahip olabilirler.” ifadelerini kullandı.