SAÜ EĞİTİM BİLİM DÜNYASINA İLK PROFESÖRÜNÜ SUNDU

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Osman Titrek, Profesörlük ünvanını alarak bilim dünyasına adını yazdırdı.

SAÜ EĞİTİM BİLİM DÜNYASINA İLK PROFESÖRÜNÜ SUNDU


Eğitimde başarılı performansı ile son 3 yılda 3 kez Sakarya Üniversitesi ve 3 kez de yabancı üniversite ve kurumlar tarafından ödüllendirilen ve uluslararası akademik faaliyetleri ile dikkat çeken Prof. Dr. Osman Titrek, araştırma görevlisi olarak 2000 yılında göreve başladığı Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2005 yılında Yrd. Doçent, 2011 yılında Doçent ve 5 Ekim 2017 tarihi itibariyle de Profesör unvanına ulaşan ilk akademisyen olarak da Fakülte tarihinde önemli bir yer edindi.

Eğitim Bilimleri Başkanlığına vekâleten atanan Prof. Dr. Osman Titrek, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin bilim dünyasına yetiştirdiği ilk profesör unvanlı bilim adamı da oldu. Prof.Dr. Osman Titrek’in tek yazarlı ve ortak yazarlı ulusal ve uluslararası yayınlanmış kitaplarının yanısıra birçok indekslerde taranan bilimsel makale ve bildirileri de mevcuttur.

Ayrıca International Conference on LifelongEducationandLeadershipfor ALL-ICLEL Conference başkanlığını yürütüyor.

TEŞEKKÜR

Bilim dünyasına adını yazdıran bilim adamı Prof. Dr. Osman Titrek “Bir köylü çocuğu olarak dünyaya gelmeme rağmen, 5 Ekim 2017 tarihi itibarı ile atamamın yapıldığı Profesör unvanına ulaşmamda emeği geçen başta Rahmetli babam Hasan Titrek ve Sevgili annem Zehra Titrek, eşim Ayfer Titrek, kızlarım Fatmagül ve Ayşegül Titrek, ablam Aysel Titrek, abim Ali Titrek ve destek olan tüm akraba ve Edirne Enez Yenice deki köylülerime ve yüksek lisans ve doktora tez danışmanım Prof. Dr. Ali Balcı, beni akademik camiaya alan Prof. Dr. Mehmet Durdu Karslı, tüm ilkokul, ortaokul, lise öğretmenlerim, Prof.Dr. Ziya Bursalıoğlu, Prof.Dr. Mahmut Adem, Prof. Dr. İbrahim Ethem Başaran, Prof.Dr. Haydar Taymaz, Prof.Dr. Emine Akyüz, yüksek lisans başındaki danışmanım Prof.Dr. Hüseyin Korkut, Prof.Dr. İnayet Pehlivan, Prof.Dr. Şener Büyüköztürk ve üniversitede lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersini aldığım ve yüksek lisans ve doktora tez jürilerimle ve doçentlik ve profesörlük atama jürilerimde yer alan ve ders almasam bile şahsıma akademik ve duygusal destek olan tüm öğretim üyesi büyüklerim ve meslektaşlarıma, birlikte benimle yayın yapan ve akademik çalışmalar yapan meslektaşlarıma ve tüm öğrencilerime, Sakarya Üniversitesi yönetimine ve beni seven ve destekleyen tüm değerli dostlarıma teşekkürü ve şükranlarımı bir borç bilirim” ifadelerine yer verdi.

Prof.Dr. Osman Titrek’e bundan sonraki kariyer sürecinde, bu devlete, millete ve tüm insanlığa daha bilimsel ve akademik başarılı ve örnek olacak vizyoner ve hayırlı hizmetler yapması dileğiyle tebrik eder, başarılar dileriz.

Prof. Dr. Osman Titrek Kimdir?

01.09 1972 tarihinde Edirne İli Enez İlçesi Yeniceköy de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu köyünde liseyi Tekirdağ’da ve yüksek akademik kariyerini (lisans, yüksek lisans ve doktora) Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirdi. 2008 yılından beri Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi ABD Başkanlığını da sürdürmektedir. 2011-2014 tarihlerinde de Türkiye’de ilk kez açılan Yaşamboyu Öğrenme Tezli Yüksek Lisans Programının da kurucu başkanlığını yürütmüştür.

Sakarya ve Ankara Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Osman Titrek, Yrd. Doçent, Doçent ve Profesör unvanlarını Sakarya Üniversitesi’nde aldı. Sakarya Üniversitesi tarafından 3 kez akademik performansı ve uluslararası yayınları nedeniyle ödüllendirilen tek akademisyen oldu. Ayrıca 3 tane üniversite ve kurumlarca da ödüllendirildi.

2007- 2008 akademik yılında ABD’nde Western Michigan Üniversitesi’nde bilimsel çalışmalarda bulundu. Ayrıca 3 adet AB projesinin de koordinatörlüğünü yaptı ve bu faaliyetler kapsamında da İngiltere, Almanya, İtalya, Belçika, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde dersler verdi. Ayrıca “International Conference on LifelongEducationandLeadershipfor ALL-ICLEL Conference” başkanlığını da yürütmektedir.  16.10.2017 tarihi itibariyle de Vekâleten Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığına atanmıştır.

Görev Unvanı

Görev Yeri

Yıl

Arş.Gör.

Eğitim Fakültesi Sakarya Üniversitesi 

2000-2002

Arş. Gör.

Eğitim Bilimleri Fakültesi Ankara Üniversitesi  (35. madde)

2002-2004

Dr.Arş.Gör.  

Eğitim Fakültesi Sakarya Üniversitesi 

2004-2005

Yrd.Doç. Dr.

Eğitim Fakültesi Sakarya Üniversitesi 

2005-2011

Doç.Dr.

ÜAK

26.09.2011-04.10.2017

Prof.Dr.

Sakarya Üniversitesi

05.10.2017

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184