Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın yorgunluğunu atmak ve biraz nefes alabilmek için geçtiğimiz hafta Saros’a yelken açtık... Saros Körfezi’ni anlatmaya gerek yok, bilenler bilir...

Pırıl pırıl deniziyle yıllardır tatilcilere kucak açan Saros büyük kentlerin sıkıntılarından arınma yeridir, tam adresidir. Hava sıcaklığının tavan yaptığı anlarda bile Korudağ’dan gelen esintiler, yağmurlar sizleri rahatlatır, keyifli bir tatil yapmanızı sağlar. İşin özeti sıcaktan asla bunalmazsınız, doğayla haşır-neşir olursunuz. Yaşamı kesenize uygundur, Gelibolu’da kurulan pazarlarda aradığınız her türlü organik meyve ve sebzeyi bulursunuz... Tam bir emekli cennetidir...

Haberin Devamı

18 yıldır yaz-kış kaçıp, gittiğim yerdir... Gelibolu uğrak yerimdir, bu süreçte edindiğim dostlarımla buluşurum, sohbetlerimiz hep yaşam üzerine kuruludur. Gelibolu’nun sportif açıdan en büyük özelliği Beşiktaşlıların çoğunlukta olması. Fenerbahçe ve Galatasaraylı dostlar da var, ne var ki fanatik değiller. İyi oynayanı alkışlıyorlar, öyle kırıp-dökmekten uzaktalar. Beşiktaş Kongre Üyeleri de bir hayli fazla. Üyeler ve taraftarlar muhteşem bir şampiyonluk kutlaması yapmışlar, videodan izledim hayran kaldım. O kutlama törenine Fenerlisi, Galatasaraylısı ailecek katılmışlar, daha fazla söze gerek var mı? Spor dostluk ve barış olduğunu o kutlamalarda bir kez daha ortaya koymuşlar, helal olsun.

Emekli Astsubay Şakir Özergene, Gelibolu’da sıkı dostlarımdandır... İyi bir Galatasaraylı olduğu kadar, iyi futbol seyircisidir... Beşiktaş şampiyon olduğu gün, beni arayıp kutlayacak kadar da centilmendir.

İşyerine uğrar günün büyük bir bölümünü Şakir ağabey ve arkadaşlarıyla sohbet ederek geçiririz. Sohbetlerimiz sadece futbolla sınırlı değildir, ülkemizle ilgili sorunlara da dilimiz döndüğünce değiniriz, düşüncelerimizi ortaya koyarız.

Gelibolu’da herkes birbirini tanır, Şakir ağabeyin balık ve av malzemeleri satan dükkanının önü, gün boyu misafirlerin uğrak yeridir. Böyle bir günde sohbet ederken yanımıza Gelibolu Belediyle Başkanı Mustafa Özacar geldi, yanında bir arkadaşıyla... Öyle koruma falan yok, sade bir vatandaş gibi oturdu yanımıza, sohbete katıldı. İki saat oturduk, bu süreçte yoldan geçen vatandaşlar başkanın yanına gelerek, sıkıntılarını dile getirdiler, çözüm bulmasını istediler. Dememiz o ki, sevgili başkan öyle sadece makamında oturan, sorunlara uzaktan bakan birisi değil. Tam tersi her gün halkın arasında dolaşıyor, çözümler üretiyor.

Haberin Devamı

Gelibolu’da şu sıralarda hummalı bir çalışma var, altyapı yenilemesi hızla sürüyor. Turistlerin uğrak yeri olan Gelibolu’yu tepeden tırnağa değiştirmek için sevgili başkan gece gündüz çalışıyor. Ankara Mimar ve Mühendislik Akademisi mezunu başkan, bu avantajını da iyi kullanıyor. Diğer bir özelliği ise spora verdiği destek. İrili ufaklı sporculara, amatör takımlara belediye olarak adeta kuçak açmış, gençlerin bir dediğini iki etmiyor.

Pek belli etmiyor başkan ama sıkı da bir Beşiktaş sevdalısı. Yeşile hasret kaldığımız şu sıralarda Mustafa Özacar, Gelibolu’daki boş alanlara ya ağaç diktiriyor, ya da çiçek ektiriyor. Valla bir kaç yıl içinde Gelibolu’nun çehresini değiştirmeye kararlı sevgili başkan, biz de kendisine başarılar diliyoruz.

Haberin Devamı

Başkan Özbek 4 ay sonra kabul etti

Efendim, TRT SPOR’da gerçekleştirdiğimiz Spor BAHANE’nin son konuğu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek idi... Sayın başkanın bu ani TV’ye çıkışı bir dizi senaryoları da birlikte getirdi maalesef! Kimine göre başkan istemiş çıkmayı! İşte burada durun arkadaşlar... Bu program haftalardır kesintisiz devam ediyor. Başkan Özbek’i bu yayına çıkarmak için tam dört ay efor harcadık, şahitlerimiz var. Ne var ki Galatasaray’ın sıkıntılı süreçten geçmesi nedeniyle başkanı yayınımıza alamadık.

Dememiz o ki, tam tersi biz kendisinden rica ettik, 4 ay sonra rötarlı olarak olumlu yanıt verdi. Başkan Özbek canlı yayında partnerim, meslektaşım İlknur Özzengin’in, “İgor Tudor başarısız olursa, yine arkasında duracak mısınız?” sorusuna alınganlık gösterdi! Aslında soru tam Galatasaray’a uygundu. Niye mi? Eee bir sezonda üç teknik adam değiştiren siz değil miydiniz? Kızmak yerine, “Sonuna kadar hocamızın yanındayız” demeniz gerekirdi bizce! Alındığınıza göre sizin de iç dünyanızda Tudor’la ilgili yanıtını henüz bulamayan sorular var demektir!

Pepe’de ipin ucu kaçmasın!

Bizim kulvarda biraz tatile çıkmaya görün, gündemi kaçırıyorsunuz! Bir yanda FIFA Konfederasyonlar Kupası diğer tarafta iç hatlardaki transfer trafiği... Galatasaray’da başkan Özbek’in ifadesine göre uçaklar Atatürk Havalimanı’na inmeye başladı! Fenerbahçe’de Aykut Kocaman ve yönetim hummalı bir çalışma içerisinde, transferler yapılıyor. Kuşkusuz gözler Beşiktaş’ın da üzerinde şu sıralar. Talisca ve Aboubakar kalacak mı? Pepe transferi gerçekleşecek mi? Bir de Marcelo sorunu var, o da belirsizliğini koruyor. Devler Ligi’nde ülkemizi temsil edecek Beşiktaş’ta kadronun korunması şart. Pepe-Marcelo ikilisi bu kulvarda büyük iş yapar. Ne var ki, takım içindeki parasal dengeler çok önemli, siz siz olun ipin uçunu kaçırmayın!

Saros-Gelibolu huzur durağı