Sarkisyan esirler için Putin'den arabuluculuk yapmasını istedi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Azerbaycan'da tutulan Ermeni savaş esirlerinin iadesi için arabuluculuk etmesini istedi.

Ermenistan medyasına yansıyan bilgilere göre Armen Sarkisyan mektubunda, “Rusya Devlet Başkanı’nın arabuluculuğu, Azerbaycan tarafından ele geçirilen ordumuz ve sivillerin yanı sıra kurbanların cesetlerinin iade edilmesi konusundaki son derece hassas sorunun çözülmesinde çok yardımcı olacaktır” diye yazdı.

Öte yandan Ermenistan Cumhuriyeti eski Adalet Bakanı, insan hakları aktivisti Artak Zeynalyan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Ermeni esirlerle ilgili olarak Azerbaycan'dan bilgi istediğini söyledi. 

Zeynelyan, “Avrupa Mahkemesi, Azerbaycan hükümetinden tutuklulukların yerleri, gözaltı koşulları ve tıbbi bakım hakkında belgelenmiş bilgi talep etti. Mahkeme gerekli bilgileri sağlamak için sırasıyla 30 Kasım ve 4 Aralık 2020 tarihlerini belirledi' dedi.

Haklarında bilgi talep edilen esirlerin isimleri şöyle::

Vahe Arakelyan, Hayk Arevşatyan, Melkon Hovhannisyan, Artak Stepanyan, Nairi Ğukasyan, Erik Khaçatryan, Robert Vardanyan, Narek Sirunyan, Karen Manukyan, Arayik Galstyan.

Sivillerin isimleri ise şöyle: Jonik Tevosyan, Eduard Şahgeldyan, Arega Şahgeldyan.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel