Sarıyerliler, gürültü kirliği oluşturduğu, göçmen kuşları ürküttüğü ve çevre sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle Sarıyer Belediye Meclisi’nin ilçe sınırları içerisinde havai fişek atılmasının engellenmesine yönelik bir karar almasını istiyor.

Geçtiğimiz aylarda Avcılar Belediye Meclisi’nin aldığı bir karar, diğer ilçelere de emsal oldu. Karara göre, ilçe sınırlarındaki çay bahçesi, kafe, restoran, düğün salonu gibi mekanlarda ya da sokaklarda kullanılan havai fişekler, uluslararası faaliyetler ve ulusal günler dışında kullanılamayacak. Sarıyerliler de sosyal medya hesabından Sarıyer Belediyesi’ne benzer bir kararın alınması yönünde çağrıda bulunuyor.

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Sarıyer Belediyesi, resmi Twitter hesabından 5 Temmuz 2019 tarihinde yayınladığı ‘Vatandaşlarımızdan gelen taleplere sessiz kalmadık! Havai fişeklerin yasaklanması konusu eylül ayı meclis gündeminde değerlendirilmeye alınacaktır” paylaşımının ardından 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir karar çıkmadı. Belediyeye çağrıda bulunan Sarıyerliler, gerekli düzenlemenin yapılmasını ve havai fişek atılmasını yasaklayan kararın en kısa sürede alınmasını talep ediyor.

İŞTE O TWEET:

SARIYER POSTA