SARIYER’İN İMAR PLANLARI YENİDEN GÜNDEME ALINDI

SARIYER’İN İMAR PLANLARI YENİDEN GÜNDEME ALINDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de binlerce mahalleliyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar verdi. İBB’nin bu kararının ardından hazırlanan planlar, pazartesi günkü Sarıyer Belediye Meclisi'nin gündemine alındı.

Sarıyerlilerin tapu umudu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) engeline takılmış, dönemin hukuk müşavirleri Sarıyer Belediyesi’nin hazırladığı ve belediye meclisinden geçen planları, Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Alanları'nda kalan bölgelerde Islah İmar Planları’nın yapılmasının yasal olmadığı gerekçesiyle geri gönderilmişti. İBB’nin göreve yeni gelen hukuk müşavirleri ise emsal bir karara imza attı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Aygün'ün imzasıyla Sarıyer Belediyesi’ne gönderilen yazıda, “ Hukuk Müşavirliğinden tarafımıza iletilen hukuki mütalaanın sonuç kısmında; ‘ İlgili kanun hükümleri ve içtihatlardan; Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi’nde kalan Sarıyer ilçesi, Emirgan Mahallesi 951 ada – 52 parselin bir kısmına ilişkin olarak Islah İmar Planı yapılabileceği düşünülmektedir..’ denilmekte olup, söz konusu mütalaanın ilgili kanun hükümleri ve içtihatları gereği Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme bölgesinde kalan tüm alanları da kapsadığı görülmektedir” ifadeleri yer aldı. İBB Hukuk Müşavirliği’nin bu kararı doğrultusunda hazırlanan Islah İmar Planları, pazartesi günkü Sarıyer Belediye Meclisi gündemine alındı.

NE OLMUŞTU?

Sarıyer Belediyesi, yaklaşık 250 bin kişinin etkilendiği tapu sorununun çözümü için 2981 sayılı yasa çerçevesinde gecekondu mahallelerinin Islah İmar Planları'nı hazırlayarak. Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçirmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletmişti. Planların meclis gündemine alınması beklenirken,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Dairesi, meclis kanununun 14. maddesini gerekçe göstererek tüm imar ıslah planlarını Büyükşehir Meclisi’ne göndermeden Sarıyer Belediyesi’ne iade etti. Karara tepki gösteren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 25 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında “Mülkiyet sorunu boynumun borcudur. Dava açacağız” diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı. 13 mahalle topladığı binlerce imzalı dilekçe ile İBB önüne giderek, Islah İmar Planları’nın yeniden görüşmesi için taleplerini dile getirmişti.

Bu haber toplam 6983 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum