Sarıyer’in İmar Planları oy birliği ile komisyona havale edildi

Sarıyer’in İmar Planları oy birliği ile komisyona havale edildi
Yeniden gündeme alınan Sarıyer’in Islah İmar Planları oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar vermesinin ardından hazırlanan Islah İmar Planları, Sarıyer Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ilk toplantısında gündeme alındı. Planların gündeme alındığını öğrenen vatandaşlar meclis toplantısına akın etti. Sarıyer Belediye Meclis salonuna sığmayan yüzlerce kişi, toplantıyı dışarıdan takip etmek zorunda kaldı. Sarıyer Mahalleler Birliği Üyeleri toplantı öncesinde CHP ve AK Parti gruplarını ziyaret ederek, daha önce hazırlanan planların oy birliği ile İBB Meclisi’ne gönderilmesini talep ettiler.

Günel: “Konuyu çok yakından takip ediyoruz”

Toplantıda konuşan CHP Grup başkanvekili Nizamettin Günel, “İBB tarafından çok kısa süre içerisinde Sarıyer Belediyesi’ne gönderilen görüş doğrultusunda gündemimize alma zorunluluğumuz oldu. Sarıyer ve İBB’de olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Tabi Büyükşehir’den farklı bir görüş olarak gelmiyor. 2016 yılında Islah İmar Planları gündeme gelmişti. 3 bölge oybirliği ile diğerleri oyçokluğu ile geçmişti. Bizim gönlümüzden geçen oybirliği ile kabul edilmesi ve herkesin taşın altına elini koyması” dedi.

AK Partili Coşgun: “Vatandaşın yararına olan her şeye katkı sunarız”

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Coşgun, “Sarıyer’in önceliği her zaman mülkiyet olmuştur. Barınma ihtiyacı en kutsal ve mahrem hakkımızdır. Bu yüzden toplantıda herhangi bir siyasi konuşma yapmayacağız. Bizim tek ricamız mülkiyet konusu üzerinden kimse siyaset yapmasın. Herkes bu konuda samimi ve dürüst olsun. Biz Islah İmar Planları’nın incelenmesini ve tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz. Bize bir bilgilendirme yapılmadı. Bunun da en kısa sürede yapılmasını talep ediyoruz. AK Parti grubu olarak Ocak ayı bize uygundur. Cuma günü yapılacak olan ikinci oturuma kadar bize gerekli bilgi ve belge sunulmadan söz konusu planların getirilmesini istemiyoruz. Çünkü atılacak adımların sonrasını da düşünmek zorundayız. Çok hassas bir konu. Sarıyerlilerin menfaatine olan projelere destek verdik. Bunun birçok örneği var. Yine vatandaşın yararına olacak her konuda üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından daha önce hazırlanan 15 Mahalle ile ilgili Islah İmar Planları oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.

Bu haber toplam 6267 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT