Rumeli Feneri açıklarında trol avına çıkan balıkçıların ağına takılan patlamamış mayın akıllara ‘Sarıyer’de denizin altında mayın tarlası mı var?’ sorusunu getirdi. Hatırlanacağı üzere 2015 yılında da denizden mayın çıkarılmıştı.

1 Eylül itibariyle balık av sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılan Sarıyerli balıkçılar, suya attıkları ağı çektikleri sırada ilginç bir olayla karşılaştı. Balıkçıların ağına kaç yıllık olduğu bilinmeyen patlamamış bir mayın takıldı.

BAŞKA MAYIN VAR MI?

Patlamamış mayının balıkçı ağına takılmasının ardından akıllara ‘başka mayın var mı?’ sorusunu getirdi. İddiaya göre, denizin yaklaşık 80 - 90 metre altında patlamamış çok sayıda mayın bulunuyor. Balıkçılar ise, gerekli araştırılmanın yapılmasını ve önlemlerin alınmasını istedi.

ŞANS ESERİ PATLAMAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Sarıyerli balıkçıların ağına patlamamış bir mayın takılmıştı. Balıkçıların ekiplere haber vermesinin ardından olay yerine gelen SAT komandoları ve Sahil Güvenlik ekipleri mayını kontrollü bir şekilde infilak ettirmek üzere güvenli bir yere götürmüştü.

SARIYER POSTA