Sarıyer Spor Kulübü’nün tecrübeli Teknik Direktörü Ekrem Al, ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdi. Özel açıklamalarda bulunan Al, “Sarıyer’i en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Şaban Yıldırım ile yollarını ayırdıktan sonra kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan tecrübeli hoca Ekrem Al ile anlaşan Sarıyer’de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Transferden takımın son durumuna, oyun mantalitesinden hedeflerine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Al, “Mücadele eden ve hızlı oynayan bir takım olacağız” diye konuştu.

“KULÜBÜ VE OYUNCULARI YAKINDAN TANIYORUM”

Takımı yakından tanıdığını söyleyen Teknik Direktör Ekrem Al, “Sarıyer Spor Kulübü, Türkiye’nin köklü camialarından bir tanesi. Türkiye’deki her kulüpte sorunlar var. Fakat bu sorunları en az yaşayan takımlardan biri Sarıyer. Diğer takımlara baktığımız bazıları eksik oyuncu ile toplandı. Futbolcuları tarafından TFF’ye verilen kulüpler oldu. Bu kapsamda Sarıyer’de böyle bir problem yok. Başkanımız Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu teknik direktörlük teklifinde bulundular. Biz de seve seve bu teklifi kabul ettik. Burada bir takım işleri başaracağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz sezonlarda birçok kez karşılaştığımız için takımı ve kulübü ve oyuncu grubunu yakından tanıyorum. Bu birliktelik hem bizim hem de camia için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KARİYERİMDE 5 ŞAMPİYONLUK VAR”

Al, “Benim 20 yıllık öğretim üyeliği geçmişim var. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde futbol dersi verdim. Aynı zamanda 30 yıldır futbol camiasının içerisindeyim. Kariyerimde 5 tane şampiyonluğum var. Sarıyer gibi tanınılırlığı ve popülaritesi yüksek olan bir camia da beklentiler de doğal olarak yüksek oluyor. Bu tarz köklü kulüplerde mutlaka bir hedef olmalı. Taraftarlara zevk veren, göze hoş gelen agresif bir takım olacağız ve saha da iyi futbol oynamak istiyoruz. Sözün özü takımımız Sarıyer’i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Başta biz ve futbolcular bunu başarmak için elinden geleni yapacak. 2-3 gündür yaptığımız çalışmalar hep bu yönde oldu. Taraftarımıza en iyisini izletmek için çalışacağız. Fakat kendimizi yüceltici sözler kullanmayı sevmem. Ben Karadeniz çocuğuyum. Bu yaşımda da memleketimin hırçınlığını taşıyorum. En büyük arzum sahada da bunu yansıtabilmek” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BİR PROGRAM DAHİLİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Al, “Altyapı takımımız ile güzel bir hazırlık maçı yaptık. Aynı zamanda 29 Aralık Pazar günü Silivri ile karşılaşacağız. 2 Ocak’ta Antalya’ya gideceğiz. Orada yapacağımız 1 haftalık kamp süresi boyunca 3 hazırlık karşılaşması oynayacağız. Bu sayede takımımızın durumunu yakından görme şansı bulacağız. Göreve geldiğimizden bu yana oyunculara izin vermedik. Günde çift antrenman ve yoğun bir program dahilinde çalışıyoruz” diye konuştu.

“KALİTE TEK BAŞINA YETMİYOR”

Transfer konusuna da değinen Al, “Takımda giden oyuncular oldu. Son değerlendirmeyi de yaptıktan sonra kaç oyuncu alacağımıza ve hangi mevkilere transfer yapacağımıza karar vereceğiz. Tüm Sarıyerliler rahat olsun bu transferlerin hepsi nokta atışı olacak. Açıkçası acele de etmiyoruz. Çünkü oyuncu bulamama gibi bir sorunla karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Kısa vadede play-off şansımızın olduğunu söylemeliyim. Bu iddiayı sürdürebilmek için de takım yapısı oluşturulmalı. Bu konuda Başkanımız Saffet Akkoyun’un ve yöneticilerimizin itirazlı yok. Gerekli mevkilere takviye yapılacağını söyleyebilirim. Takımdaki oyuncuları isim olarak tanıyorum. Bizim yapacağımız en önemli iş oyuncuların takımı benimsemelerini, kendilerini göstermelerini sağlamak. Çünkü kalite tek başına yetmiyor” dedi.

AL’DAN MÜCADELE VURGUSU

“Oyuncular eğer kulübü ileriye taşıyacak şekilde kendilerini ortaya koyarsa yola devam edeceğiz” diyen Al, şunları söyledi: “Bu amacı taşımayan oyuncular ile de yollarımızı ayıracağız. Koşan ve mücadele eden oyuncu grubu ile çalışacağız. Bu bağlamda agresif bir oyun tarzını benimseyeceğiz. Dikine oynamaya çalışacağız. Defans ve ofansif bölgede durağan değil, hareketli bir sistem geliştireceğiz. Açıkçası pivot topu indirsin vursun diye bir şey istemiyorum. Ön tarafta kanatları ve bekleriyle hızlı oynayabilen, rakibi çaresiz bırakacak bir değişimi ortaya koyan bir oyun oynayacağız.”

KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU

Sarıyer’in devre arası kamp programı da belli oldu. 2 Ocak Perşembe günü Antalya’ya gidecek olan Beyaz Martı, 1 hafta boyunca burada hazırlıklarını sürecek kalacak. Lacivert beyazlı ekip burada 3 hazırlık maçı yapacak.

YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI

Sezonun ilk yarısını istediği yerde tamamlayamayan Sarıyer’de yaprak dökümü başladı. Takıma sezon başı katılan Hikmet Balioğlu ve Murat Gürbüzerol ile 3,5 sezondur lacivert beyazlı formayı giyen Yaser Yıldız ile yollar ayrıldı. Ayrıca tecrübeli savunma oyuncusu Özgür Çelik’in Tuzla ile büyük ölçüde anlaştığı ve takımdan ayrılacağı belirtildi.

EKREM AL KİMDİR?

1 Ocak 1955 yılında Trabzon’da doğan Ekrem Al, teknik direktörlük kariyerine Trabzon Telekomspor’da başladı. Tecrübeli hoca ardından Haçka Spor, Ofspor, Giresunspor, Gümüşhanespor, Bulancakspor, A. Sebatspor, Siirtspor, Erzurumspor, Medipol Başakşehir FK, Göztepe, Yozgatspor, Elazığspor, Altay, Mardinspor, Adanaspor, Orduspor, Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon, Düzcespor, Eyüpspor ve Kırklarelispor gibi takımları çalıştırdı.

SARIYER POSTA