Sarıyer Ortaokulu’nda 1262 numaralı sandık başkanının oyunu kullanmak isteyen vatandaşlara oy pusulasını vermesine rağmen ‘zarfı daha önce verdiği’ gerekçesiyle zarf talebini geri çevirmesi AK Parti yönetimini harekete geçirdi.

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın sandık görevlilerini ziyareti sırasında yaşanan olayda, 1262 numaralı sandık başkanının bazı vatandaşlara oy pusulalarını vermesine karşın zarfları daha önce verdiğini iddia etmesi üzerine gelen zarf talebini geri çevirmesi krize neden oldu. Sandık başkanının vatandaşlara oy pusulalarını sandığa zarfsız bir şekilde atmalarını söylediği belirtildi. Benzer durumun 3 kez tekrarlandığı ifade edildi.

Avukat Kaya Sarıyer Posta’ya konuştu

Konuyla ilgili Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Avukat Serkan Kaya, “AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın hukuk işlerine bakıyorum. Aynı zamanda Sarıyer Belediye Meclis üyesi adayıyım. Sabah saatlerinde okula geldiğimizde 1262 numaralı sandık başkanı olan hanımefendinin seçmene zarf vermediği ve vatandaş zarf istediğinde de daha önce verdiğini iddia ettiği söylendi. Bu durum ikinci kez tekrarlandığı zaman müdahale ettim ve kendisini ikaz ettim. Daha sonra buradan ayrıldım. Ancak bir kez daha aynı durum yaşandı. Akabinde oy pusulasını verme işinin başkasının yapmasını talep ettim. İlçe Seçim Kurulu okul müdürünü arayarak, bahsi geçen hanımefendinin görevinin değiştirilmesi için talimat verdi. Ve sorun çözüldü. Şuan bu görevi başkası yapıyor. Kendisi pasif görevde” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimleri ile ilgili tüm özel haberleri Sarıyer Posta'dan öğrenebilirsiniz. Bizi takip etmeye devam edin.