Baltalimanı, Fatih Sultan Mehmet ve Derbent Mahallesi Muhtarları ile dernek başkanları, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek, riskli alan kararının kaldırılması ve Islah İmar Planları’nın mahalleleri için de geçerli olması amacıyla dilekçelerini teslim etti.

Sarıyer’in tapu ve mülkiyet konusunda en çok sıkıntı yaşayan bölgelerin başında hiç kuşkusuz Baltalimanı, Fatih Sultan Mehmet ve Derbent Mahalleleri geliyor. Arsaların devri kapsamında Sarıyer Belediye tarafından hazırlanan ve Sarıyer Belediye Meclisi’nin Aralık ayı son toplantısında oy birliği ile kabul eden Islah İmar Planları’nın dışında kalan mahallelerin muhtarları ve dernek yöneticileri, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek, söz konusu planın mahalleleri için de geçerli olması için dilekçelerini teslim etti.

“RİSKLİ ALAN KARARI KALDIRILSIN”

İBB’nin Sarıyer’de 13 mahalleyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar vermesinin ardından yeniden Sarıyer Belediye Meclisi gündemine gelen planlar oy birliği ile kabul edilmişti. Baltalimanı, Fatih Sultan Mehmet ve Derbent Mahalleleri ise alınan ‘Riskli Alan’ kararı nedeniyle söz konusu planların dışında kaldı. Bu kararın iptal edilmesi ve mahallelerinin de Islah İmar Planları’nın içerisine dahil edilmesini isteyen vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Vatandaşlar, “Riskli alan kararı kaldırılsın. Bizim mahallelerimiz de ıslah planları kapsamına alınsın” talebinde bulundu.

SARIYER POSTA