Yeni normalleşme süreci kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve sahilde yürüyüş yapılmasına izin verilmesinin ardından Sarıyer'in birçok yerinde çevre kirliliği meydana gelirken, bu hafta sonu da manzara değişmedi.

Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında haftalardır evlerinden çıkamayan Sarıyerliler, normalleşme sürecinde ise güzel havayı da değerlendirmek için sahil ve parklara akın ederken, ortaya çıkan çevre kirliliği 'yok artık' dedirtti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Sarıyer'de buna benzer manzaralar yaşanmıştı. Sarıyer Posta Gazetesi olarak çevre katliamını sayfalarımıza taşımıştık.

EKİPLER ÇÖPLERİ TOPLADI

Kireçburnu'ndaki Haydar Aliyev Parkı, hafta sonu Sarıyerlilerin akınına uğradı. 30 derecenin üzerindeki havada sahil kenarına gelen bazı vatandaşlar parktaki bankları yan yana koyarken, yedikleri yiyeceklerin çöplerini yine yere attılar. Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar parka gelerek, yerlere atılan çöpleri topladı.

SARIYER'İN PARKLARINDA DENETİM YAPILMIYOR MU?

Hafta sonu parklara yoğun ilgi olurken, meydana gelen çevre kirliliği akıllara 'Sarıyer'deki parklarda denetim yapılmıyor mu?' sorunu getirdi. Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı tebliğe göre, umuma açık yerlerde çevreyi kirletmenin cezası 351 TL olarak belirlendi. Parka gidenlerin bazıları yedikleri yiyeceklerin çöplerini yerlere atması nedeniyle parklar adeta çöplüğe dönerken, vatandaşlar yetkililere denetimlerin daha sıkı yapılması ve çevreyi kirletenlere ceza kesilmesi yönünde çağrıda bulundu.

SARIYER BELEDİYESİ'NDEN TEPKİ!

Sarıyer Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: " Öyle bir virüsle karşı karşıyayız ki normalleşme sürecinde yakalanma riskimiz daha fazla. Tek bir tedavi yöntemi var, vicdan sahibi olmak."

BENZER HABER: BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ!

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/bunu-yapan-insan-olamaz-h61490.html

SARIYER POSTA GAZETESİ